Slovan tlačil, ale body má Žilina, v Bratislave vyhrala 2:0

Lester Peltier zo Slovana (vľavo) v súboji s Bojanom Letičom zo Žiliny.
Lester Peltier zo Slovana (vľavo) v súboji s Bojanom Letičom zo Žiliny. (Autor: TASR)
TASR|27. feb 2015 o 20:55

V úvodnom zápase jarnej časti Fortuna ligy Žilina zdolala Slovan vďaka gólom v druhom polčase.

BRATISLAVA. Futbalisti slovenského majstra Slovana Bratislava prehrali v piatkovej ouvertúre jarnej časti Fortuna liga na Pasienkoch s MŠK Žilina 0:2.

Šláger 20. kola medzi osemnásobným šampiónom Slovanom a šesťnásobným MŠK Žilina priniesol prvý polčas plný šancí na domácej strane, no bez gólov. V tom druhom zaskočil domácich gól Lukáša Čmelíka zo 48. minúty a výhru hostí spečatil v 83. minúte Jaroslav Mihalík.

Žilina má na čele šesťbodový náskok pred druhým AS Trenčín a až 15 bodov na Slovan. Trenčín má k dobru sobotňajší domáci zápas s poslednou Banskou Bystricou.

Slovan Bratislava - Žilina 0:2 (0:0)

Góly: 48. Čmelík, 83. Mihalík, ŽK: Kubík - Škriniar, Káčer, Mihalík, rozhodoval: Jaška, 2153 divákov.

Slovan: Perniš - Kotula (77. Niňaj), Gorosito, Saláta, Jablonský - Štefánik, Simovič - Peltier (59. Mészáros), Zreľák, Kubík (77. Ďuriš) - Soumah

Žilina: Volešák - Mabouka, Piaček, Škriniar, Letič - Pečovský, Káčer - Čmelík (71. Špalek), Lupčo (87. Škvarka), Mihalík - William (89. Hučko)

Jozef Chovanec, tréner Slovana: "Zápas bol z našej strany plný zahodených šancí. Vypracovali sme si ich veľa, nepremenili sme ich a to rozhodlo. Mužstvu ďakujem za výkon, musíme zapracovať na efektivite. Naša hra utrpela tým, že ešte nemohol nastúpiť Dobrotka, ktorý by platil rozhľadom. Posily Zreľák a Simovič odohrali dobrý zápas. Je vidieť, že tím sa zdvíha."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Videli sme zápas dvoch kvalitných tímov. V prvom polčase bol Slovan lepší, kolmejší, nás podržal brankár Miloš Volešák. Zápas sme rozhodli kvalitou, súdržnosťou a zlepšeným pohybom v druhom polčase. Výhra je mimoriadne cenná. Slovan má kvalitných hráčov, robili nám problémy aj vďaka terénu, boli rýchlejší pri odrazených loptách. V prvom polčase sme neboli drzí a draví, v druhom sa nám darilo a cením si, že aj fyzicky sme súpera predčili."

Slovanistov vychytal Volešák

Na Pasienkoch sa hral skvelý prvý polčas najmä zo strany domácich, ale najlepší hráč hostí brankár Volešák vyriešil šance Peltiera, Soumaha aj nájazd Zreľáka.

Slovan zaspal začiatok druhého polčasu a pykal, keď Čmelík v 48. minúte dorazil do siete vyrazenú strelu Mihalíka z rohu 16-ky, ktorá Pernišovi skočila a vypadla z rúk.

V 58. minúte po rohu vyhlavičkoval Škriniar z bránkovej čiary Gorositovu hlavičku. Domáci sa snažili, hostia čakali na brejky. Stále sa hral kvalitný futbal, no šance sa už tak často nerodili.

V 65. minúte mohol druhý gól do siete Slovana streliť Káčer, ale Perniš jeho slabý pokus kryl. Slovan vrhol sily do záverečného tlaku, ale v 83. minúte prepadol v obrane a Mihalík rutinérsky rozhodol o výhre hostí. Slovan doplatil na neefektívnosť, Žilina vykročila za ziskom siedmeho titulu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan tlačil, ale body má Žilina, v Bratislave vyhrala 2:0