Slovan sa zaujíma o Čišovského, Jakubka, Lukšíka i Depetrisa

SITA|2. jún 2011 o 16:14

Minimálne šesť mien sa v týchto dňoch objavilo v slovenských médiách v súvislosti s potrebou vystužiť káder úradujúceho majstra SR ŠK Slovan Bratislava najmä smerom k účinkovaniu "belasých" v predkolách Ligy majstrov.

BRATISLAVA. Minimálne šesť mien slovenských a zahraničných futbalistov sa v týchto dňoch objavilo v slovenských médiách v súvislosti s potrebou vystužiť káder úradujúceho majstra SR ŠK Slovan Bratislava najmä smerom k účinkovaniu "belasých" v predkolách Ligy majstrov.

Ako agentúru SITA vo štvrtok informoval viceprezident ŠK Slovan pre športovú oblasť Petr Kašpar, so všetkými šiestimi hráčmi funkcionári Slovana predbežne rokovali a hľadali spôsoby, ako ich neskôr získať do mužstva.

Funkcionári z Pasienkov majú záujem o slovenského reprezentanta Mariána Čišovského, ktorého rumunský klub FC Temešvár nedostal licenciu a v nastávajúcej sezóne 2011/2012 bude hrať až v III. rumunskej lige. Zástupcovia Slovana rovnako sondovali možnosti obliecť do belasého dresu ďalšieho člena širšieho kádra slovenskej reprezentácie Filipa Lukšíka z FK Senica či Martina Jakubka z Banskej Bystrice.

"V prípade Lukšíka musíme počkať, ako dopadnú jeho kontakty s holandským mužstvom ADO Den Haag, kde by ho tiež chceli. Bol tam na nejakých testoch, prebehli s ním prvé rokovania, uvidíme, čo z toho bude," povedal pre agentúru SITA Petr Kašpar a pokračoval:

"Jakubka by sme potrebovali do mužstva najmä pre jeho medzinárodné skúsenosti a fyzické danosti. O jeho angažovaní sme uvažovali najmä pre zápasy v pohárovej Európe. Hráča jeho typu na hrot útoku potrebujeme, len ešte zvažujeme jeho využitie v ligovej súťaži."

"V Banskej Bystrici sa po návrate z Ruska ako strelec nepresadil, možno by u nás chytil druhý dych. V jeho prípade však musíme povedať, že záujem o jeho pôsobenie u nás bol už dávnejšie a stále trvá."

Petr Kašpar sa po skončení sezóny 2010/2011 stihol už stretnúť aj s 25-ročným útočníkom Bohemians 1905 Milanom Škodom, ktorý je rovnako robustný typ ako Jakubko. "Hovorili sme spolu. Tiež som zisťoval možnosti jeho prestupu k nám, ale tu sme zatiaľ iba na začiatku. Tiež máme o neho záujem," reagoval na otázku Petr Kašpar.

Viceprezident Slovana pre športovú oblasť priznal aj prvé kontakty s najlepším strelcom I. ligy Davidom Depetrisom z AS Trenčín.

"Je to šikovný futbalista, v druhej najvyššej súťaži dal tridsať gólov. V Trenčíne sa mu už druhý rok darí. Interes o takého pohotového strelca by sme mali, ale v jeho prípade sme asi najďalej od možnej dohody. Zatiaľ nevieme ani to, či zostane v Trenčíne, alebo pôjde do zahraničia."

"Je však tretím adeptom na útočníka nášho mužstva. My však teraz troch útočníkov určite nepotrebujeme. Z tej trojice si chceme vybrať iba jedného," tvrdil Petr Kašpar a pokračoval:

"Tak isto jedného dobrého a hotového hráča potrebujeme do obrany a jedného tvorivého a technicky zdatného hráča do stredovej formácie. Vieme, že v prípade hráča do stredu poľa sa najviac spomína príchod Viktora Pečovského z Banskej Bystrice. Hovorili sme spolu o tejto možnosti. Máme o neho záujem, ale aj v jeho prípade máme vytypovaných ďalších dvoch - troch hráčov, ktorých mená ešte médiá nezistili."

Funkcionár úradujúceho majstra SR v rozhovore pre agentúru SITA priznal, že v tomto čase reálne pracuje s menami desiatich - dvanástich hráčov. "Kým hráči majú dovolenky, my funkcionári robíme na novej sezóne ďalej. Mnohé veci si chceme predrokovať, aby sme potom po 1. júli, keď sa začne letné prestupové obdobie, mali jasnejšiu predstavu o zložení nášho mužstva pre predkolá Ligy majstrov," dodal Petr Kašpar.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan sa zaujíma o Čišovského, Jakubka, Lukšíka i Depetrisa