Slovan prehral s Chabarovskom 1:2 po zaváhaní Mihálika

Sprava Matt Murley (Slovan), Jevgenij Rybnitskij a brankár Alexej Murygin (obaja Amur) v príprave v Bratislave.
Sprava Matt Murley (Slovan), Jevgenij Rybnitskij a brankár Alexej Murygin (obaja Amur) v príprave v Bratislave. (Autor: TASR)
Sportnet|8. aug 2014 o 18:37

Na Slovane sa rozbilo plexisklo. Martin prehral s Pavlodarom 1:2, skórovali Hujsa a Huna.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava prehrali v piatkovom prípravnom zápase s ruským účastníkom KHL Amurom Chabarovsk 1:2.

V drese Amuru nastúpili aj traja slovenskí legionári Marcel Haščák, Michel Miklík a Rastislav Špirko.

O gól Slovana sa postaral v 16. minúte slovinský útočník, nová posila belasých Žiga Jeglič.

Prvá tretina sa neskončila tradične, lebo v 17. minúte sa rozbilo plexisklo a dohrávali ju na začiatku II. tretiny.

V 42. minúte v oslabení skóroval druhýkrát v zápase Fisenko, ktorý využil Mihálikove zaváhanie pri bránke a dôraz Lugina.

Amur mohol pridať tretí gól v 49. minúte, no Safronovova delovka skončila len na žŕdke Backlundovej bránky.

((f))

Slovan Bratislava - Amur Chabarovsk 1:2 (1:0, 0:1, 0:1)

Góly a asistencie: 16. Jeglič (Tičar, Mihálik) - 22. Fisenko (Loginov), 42. Fisenko (Lugin). Rozhodovali: Baluška, Junák - Orolin, Tvrdoň. Vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 7339 divákov

Slovan: Backlund - Štajnoch, Sersen, Foster, Sigalet, Mojžíš, Mihálik, Luža, Brejčák - Bartovič, Bližňák, Vondrka - Murley Nedorost, Nagy - Netík, Tičar, Jeglič - White, Surový, Ölvecký

Amur: Murygin - A. Loginov, Rybnickij, V. Loginov, Taimi, Ježov, Safronov, Kurbatov, Tereščenko - Miklík, Špirko, Haščák - Kacuba, Litovčenko, Lugin - Baškirov, Fisenko, Železnov - Tarasov, Niinimäki, Junkov

Slovan nastúpi vo štvrtok 14. augusta proti Podoľsku v rámci kempu vo Švajčiarsku. Prvý zápas nového ročníka KHL hrá vo štvrtok 4. septembra v Bratislave proti Medveščaku Záhreb.

Hlasy po zápase:

Tomáš Netík, útočník Slovana: "Naša lajna dala gól, chalani sú výborní hokejisti a dúfam, že sa zohráme natoľko, že keď vypukne sezóna, budeme tímu čo najviac platní. Leto je pre hokejistov ťažké obdobie, vonku sú 30-stupňové teploty a aj v halách je dosť teplo. Ani ľad nie je taký dobrý. Brankár chytal výborne, mal dôležité zákroky. Ten druhý gól sme si tam hodili v podstate sami."

Michal Vondrka, útočník Slovana: "Mne sa hralo asi najlepšie z tých zápasov, ktoré sme doteraz odohrali. Bolo to aj vďaka tej atmosfére, len škoda, že sme prehrali. Mali sme aj smolu, dali sme myslím dve tyčky a dostali sme taký hlúpy druhý gól. Potom sa nám to už nepodarilo zvrátiť."

Milan Bartovič, kapitán Slovana: "Myslím si, že obe mužstvá boli dobre pripravené na zápas. Korčuľovalo sa naplno, bolo to zhora-dole a bolo to vyrovnané. Prestrieľali sme ich a keby sme premenili naše šance, mohli sme vyhrať."

Rastislav Špirko, útočník Amuru: "Pripravujú sa nové dresy s novým logom, takže sme hrali ešte v tých z minulej sezóny a na dresoch sme nemali naše mená. Od prvého dňa trénujeme my Slováci takto spolu. Bol to náš druhý zápas, stále hľadáme k sebe nejakú cestu, aby to fungovalo. Sezóna je ešte ďaleko a máme dosť prípravných zápasov a tréningov, aby sme to doladili."

Duel Košíc so Slovanom bude aj o rok

Už teraz sa fanúšikovia môžu tešiť na odvetu stretnutia medzi HC Košice a Slovanom Bratislava, ktorá sa v stredu konalo v Steel Aréne a belasí v nej triumfovali 3:1.

Na oficiálnom webe oceliarov sa totiž objavila informácia, že v pláne na budúci rok je ďalší súboj oboch tímov, tentokrát v Bratislave.

"S pánom Krajčim sme už dohodli odvetu, ktorá bude o rok v Bratislave a obaja sme nevylúčili, že sa naše stretnutia stanú do budúcna aj tradíciou,“ povedal generálny manažér Košíc Juraj Bakoš a Maroš Krajči pracujúci na rovnakej pozícii v Slovane pokračoval: "Pevne verím, že o rok u nás to bude minimálne takto dobré a na reprízu na Slovane sa už teraz veľmi tešíme."

Obaja manažéri vyzdvihli nielen výbornú divácku kulisu vo vypredanej Steel aréne, ale veľmi sa im páčili výkony mužstiev na ľade.

"Bolo to výborné športové aj spoločenské podujatie a samotný zápas ponúkol divákom skvelý zážitok," povedal Bakoš.

Podľa Maroša Krajčiho z HC Slovan Bratislava majú oba kluby nadštandardné vzťahy. "Veď v celej histórii sme si toho prežili v rámci vzájomných zápasov skutočne dosť. Človek má až mrazenie v chrbte, keď sem príde. Úplne najkrajšie je to, že je august a na hokeji je plná hala. Ľudia jednoducho na súperenie mužstiev nezabudli, veru by ani nemali prečo," dodal Krajči.

Zvolen remizoval s Košicami

Hokejisti HKM Zvolen remizovali v piatkovom prípravnom zápase na domácom ľade s úradujúcim extraligovým majstrom HC Košice 2:2. Na doplnkové samostatné nájazdy zvíťazili Zvolenčania 2:1.

V ďalšom prípravnom stretnutí podľahol MHC Martin Irtyšu Pavlodar 1:2, keď sa v drese kazažského tímu strelecky presadili slovenskí útočníci Martin Hujsa a Róbert Huna.

Prípravné zápasy - piatok:

HKM Zvolen - HC Košice 2:2 (0:2, 1:0, 1:0)

doplnkové samostatné nájazdy: 2:1

Góly: 31. Škvaridlo, 54. Sikela - 7. Hrnka, 16. Pašek

HK Nitra - HC Nové Zámky 6:2 (3:1, 1:0, 2:1)

Góly: 5. M. Novák, 6. Domian, 19. L. Novák, 25. Bajtek, 50. M. Novák, 55. Pupák - 19. Polčík, 47. M. Štefanka

MHC Mountfield Martin - Irtyš Pavlodar 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Góly: 29. Fujerík - 24. Hujsa, 58. Róbert Huna

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovan prehral s Chabarovskom 1:2 po zaváhaní Mihálika