Slovan otočil zápas s B. Bystricou, Halenár dal 100. gól

(Autor: TASR)
TASR|9. nov 2011 o 19:29

Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v stredajšom zápase 16. kola Corgoň ligy nad Duklou Banská Bystrica 3:2.

ico

Výsledky:

Tabuľka:

1. Trnava 15 9 3 3 18:11 30
2. Zlaté Moravce 16 8 5 3 19:14 29
3. Žilina 15 8 4 3 21:14 28
4. Slovan 16 8 4 4 23:19 28
5. Ružomberok 16 7 6 3 24:13 27
6. Senica 15 7 5 3 22:11 26
7. Nitra 16 4 8 4 16:15 20
8. Banská Bystrica 16 6 2 8 22:22 20
9. Trenčín 15 3 5 7 14:19 15
10. Košice 16 3 5 8 15:25 14
11. Prešov 16 2 4 10 7:21 10
12. Dunajská Streda 16 3 0 13 9:26 9

Slovan doma prehru nepripustil

V súboji tabuľkových susedov začali lepšie domáci, v 9. minúte sa Halenár rútil sám na Belica, ten však jeho strelu po zemi z 12 metrov vyrazil na roh. Slovanisti predviedli peknú akciu po osi Halenár - Žofčák - Šebo, ale neslávila úspech, rovnako ako Halenárova delovka, ktorá v 19. minúte mierila nad bránku.

Hostia sa osmelili po akcii Ľuptáka, ktorý pekne centrom našiel Jakubka a jeho "placírka" tesne minula pravú žrď. V 24. minúte sa ocitol v čistej šanci Brašeň, ktorého strelu na poslednú chvíľu obetavým zákrokom zblokoval Had. Trest za prenechanie aktivity zastihol "belasých" v 38. minúte, keď center z pravej strany usmernil Jakubko z 5 metrov hlavou za chrbát bezmocného Hrošša - 0:1.

Po zmene strán vyrukovali "belasí" s veľkým ofenzívnym snažením, ktoré však neprinieslo gólový efekt. Naopak zahrmelo na druhej strane, keď v 58. minúte Jakubko opäť hlavou po centri z pravej strany potrestal chybu Guédého v strede ihriska - 0:2.

V 63. minúte sa Slovanu podarilo vyrovnať v priebehu necelých dvoch minút, keď najprv Halenár v 65. minúte znížil z pokutového kopu a vzápätí Guédé odčinil svoje zaváhanie úspešnou hlavičkou - 2:2. V ďalšom priebehu sa striedali šance na oboch stranách, no s najväčšími šancami Šeba a Brašeňa si brankári poradili. Keď sa už zdalo, že súperi sa rozídu zmierlivou remízou, Halenár v nadstavenom čase nádherným priamym kopom strhol víťazstvo na stranu Slovana - 3:2.

ico

Slovan Bratislava - Dukla Banská Bystrica 3:2 (0:1)

Góly: 65. Halenár (z 11 m), 66. Guédé, 90.+2 Halenár - 38. a 58. Jakubko. Rozhodoval: Chmura, ŽK: Had - Pančík, Jakubko, Považanec, Hlinka, 1480 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan Bratislava: Hroššo - Bagayoko, Kolčák, Had, Štepanovský (46. Táborský) - Guédé - Žofčák, Grendel (46. Pauschek), Lačný (74. Hartig) - Šebo, Halenár

Dukla Banská Bystrica: Belic - Ľupták, Poljovka, Gyömbér, Hučko (71. Bažík) - Hlinka - Rejdovian, Považanec (82. Kupčík), Brašeň, Pančík - Jakubko

Hodnotenie trénerov:

Vladimír Weiss, tréner Slovana: "Samozrejme som rád, že sme zvrátili zápas a že mužstvo po zlom prvom polčase ukázalo morálku a nasadenie. Otočiť stav z 0:2 na 3:2 je vynikajúce. S kvalitou bude čo robiť, niektorí hráči sem nepatria. Hráčom som povedal, že majú štyri až päť zápasov na to, aby ukázali, či patria do Slovana. Vyzdvihnúť by som chcel predovšetkým výkony Bagayoka, Halenára a v druhom polčase aj Žofčáka. Halenárov gól bol fantastický, takéhoto Halenára si predstavujem, takéhoto som ho poznal v Artmedii, takéhoto ho potrebuje Slovan. Je obdivuhodné, že v takom mladom veku dosiahol hranicu sto gólov. Dlho maródoval, navyše sa v jeho rodine udiala tragédia, no fantasticky sa spamätal a tento zápas by som nazval jeho zápasom.

Štefan Zaťko, tréner Dukly: "Odohrali sme nešťastný zápas, v ktorom sme si nezaslúžili prehrať, ale súperovi gratulujem k víťazstvu. Okolností našej prehry bolo viacero. Nevyužili sme naše šance za stavu 2:2, pokutový kop proti nám bol prísny, Hadovi bola odpustená červená karta. Nechcem tým znižovať výkon Slovana, stupňoval tlak, ale zlomové momenty rozhodca nezvládol.

na začiatok článku

Košice s domácou remízou

Domácim vyšiel úvod zápasu, keď už v tretej minúte sa v šestnástke hostí najlepšie zorientoval ich kapitán Šinglár a otvoril skóre 1:0. Košičania pokračovali v počiatočnom tlaku a v 7. minúte po centri Čonku Škutka mieril tesne vedľa. V 17. minúte boli Košičania blízko k druhému gólu, keď po ľavej strane unikol Kuzma, lenže k jeho prihrávke sa Škutka pred bránkou nedostal.

Podobná situácia sa zrodila aj v 25. minúte, kedy opäť Kuzma hľadal Škutku, ale obrancovia hostí zahrali loptu do bezpečia. Až v 33. minúte sa po prvý raz do šance dostali hostia, keď brankár Tofiloski vybehol až za hranicu pokutového územia, lenže k lopte sa dostal hosťujúci Ďubek, ktorý lobom síce brankára domácich prehodil, ale netrafil prázdnu bránu.

Na druhej strane v 37. minúte sa z 30 m odhodlal k strele Kavka, lopta však tesne minula bránu hostí. V poslednej minúte prvého polčasu mali domáci tutovku, keď sa do brejku dostal Kuzma, ale namiesto prihrávky voľnému Tóthovi volil strelu, ktorú však brankár hostí Hrdlička zlikvidoval.

Do druhého polčasu lepšie vstúpili hostia, začali aktívnejšie, boli dôrazní v osobných súbojoch, lepšie kombinovali a výsledok sa čoskoro dostavil, bolo to v 52. minúte, kedy po rohovom kope poslal Vavrík loptu pred Tofiloského bránu, kde bol úplne voľný Masaryk a ten pohodlne vyrovnal na 1:1. O osem minút neskôr sa do dobrej šance dostal hosťujúci Ďubek, jeho strelu však Čonka odvrátil na rohový kop.

V 77. minúte sa po dlhšom čase dostali domáci do protiútoku, Viazankovu strelu brankár hostí chytil. Košičania v závere podnikli niekoľko rýchlych útočných akcií, kde ich snaha o streľbu sa skončila ešte pred pokutovým územím. V záverečnom tlaku sa k lopte dostal obranca Djokovič, jeho hlavičku však brankár Hrdlička zlikvidoval.

ico

MFK Košice - MFK Ružomberok 1:1 (1:0)

Góly: 3. Šinglár - 52. Masaryk. Rozhodoval: P. Hrčka, ŽK: Kuzma, Djokovič, Šinglár - Skalák, Sloboda, Vavrík, 640 divákov.

MFK Košice: Tofiloski - Tóth, Dobias, Djokovič, Čonka - Pačinda (61. Novák), Kuzma, Kavka (65. Isola), Šinglár - Škutka (74. Nurkovič), Viazanko.

MFK Ružomberok: Hrdlička - P. Maslo, Huber, Greššák, Jurkemik - Skalák, A. Sloboda (45. Serečin), Vavrík, Ďubek - Hoferica (76. Pekár), Masaryk.

Hodnotenie trénerov:

Ladislav Šimčo, tréner Košíc: "Výsledok je spravodlivý, chlapcov musím pochváliť najmä za prvý polčas, kedy si vypracovali 3-4 gólové šance, ale nevyužili ich. Po zmene strán pred inkasovaným gólom zahaprovala naša organizácia v obrane, potom sme hru otvorili, chceli vyhrať, ale nepodarilo sa nám to, škoda, že diváci nás málo podporujú, ale zato viac kritizujú."

Aleš Křeček, tréner Ružomberka: "Do Košíc sme prišli vyhrať, ale domáci sa na nás veľmi dobre pripravili, najmä v prvom polčase boli aktívnejší. My sme zapli až po zmene strán. V druhej časti sme si vypracovali viac šancí. Myslím si, že zápas to bol dobrý, škoda, že ho nevidelo viac divákov, určite by boli spokojní."

na začiatok článku

DAC doma bez gólu

Tempo obom mužstvám nemožno poprieť, ale lopta sa pohybovala medzi 16-tkami. V 20. minúte bol v pokutovom území zrazený Kolmokovom Obert, ale rozhodca nariadil iba priamy kop z hranice 16-tky. Od toho času prevzali iniciatívu hostia, v stede poľa dirigovaní neúnavným Hodúrom, vpredu zamestnal obranu Šimonek, ktorý v 22. minúte trafil spojnicu brvna a lopta sa od chrbta brankára skoro odrazila do siete.

V 40. minúte mohli získať vedenie domáci, keď Hílekova strela sa odrazila od obrancu pred Kabeleho, ktorý z 10 metrov strelil vedľa. Potom prevzal hlavnú úlohu rozhodca, ktorý v 41. minúte najskôr nechal po nevinnom previnení výhodu, ale keď brankár Kováč loptu bravúrne kryl, nariadil pokutový kop, ktorý Hodúr bezpečne premenil.

V 61. minúte pri rohovom kope opäť zabudli obrancovia na Šimoneka, ktorý nezaváhal. V 74. minúte nebezpečnú strelu Gajdoša brankár Kováč vytlačil na roh. Domáci vyvinuli enormné úsilie na vyrovnanie, ale Tomčák strelil tesne vedľa a Hílekovu bombu bravúrne odvrátil Chudý.

ico

DAC 1904 Dunajská Streda - FC Nitra 0:2 (0:1)

Góly: 42. Hodúr (z 11 m), 61. Šimonek. Rozhodoval: Ježík, ŽK: Hílek, Obert, Struhár - Kolmokov, Sloboda, Harbuľák, Gajdoš, 1047 divákov

DAC: Kováč - Helísek, Struhár, Konečný, Zs. Németh - Obert, Boya (66. Matúš), Hílek, Čorič (84. Lejnárd) - Kabele, Harsányi (66. Tomčák)

Nitra: Chudý - Kaspřák, Tóth, Kolmokov, Harbuľák - Držík, Gajdoš - Kollár (90.+ Mikuš), Hodúr (90.+ Moravčík), Sloboda (83. Čirik) - Šimonek

Hodnotenie trénerov:

Krisztián Németh, tréner DAC-u: "Dostali sme ďalšiu facku, ktorú sme nečakali. Zaslúžili sme si ju, lebo sme boli v zakončovaní nepresní. Dostali sme góly po štandardných situáciách."

Cyril Stachura, tréner Nitry: "Tento zápas bol o bojovnosti. Vypracovali sme si viac gólových príležitostí než súper, naše víťazstvo je zaslúžené. Potrebovali sme už taký zápas po niekoľkých remízach."

na začiatok článku

V Prešove rozhodol jediný gól

Prvý polčas v Prešove nestál ani za babku. Obidva tímy výkonom neoslnili. Ku gólom mali, až na málo výnimiek, ďaleko. Na rohy však "viedli" domáci do prestávky 7:2 a aj žltých kariet bolo pomerne dosť (2:3). V 5. minúte Orávik pred Divišom dlho rozmýšľal čo s loptou a nakoniec ju napálil do nôh prešovského brankára. Po štvrťhodine hry zaujali Hruškove nožničky, lopta však letela nad.

V 26. minúte kopali Šarišania dva rohy po sebe, Katona po druhom z 11 metrov síce silne napriahol, no vypálil veľmi nepresne. Po polhodine hry hosťujúci Brčák asi z 15 metrov trafil bočnú sieť. A tak v závere polčasu zodvihol tlak divákom iba domáci brankár Diviš, ktorý si ako posledný hráč pred svojou bránkou dovolil riskantnú kľučku na hosťujúceho Hrušku.

Po výmene strán výrazné zlepšenie vidieť veľmi nebolo. Hlavne domáci, ktorí potrebujú body ako soľ, zaostávali v mnohých činnostiach a tak zaujali iba niektoré momenty - znova nožničky Hrušku, tentoraz však mieril vedľa a strela Kolbasa na opačnom konci z rohu šestástky. Brankár Kuciak mal s prízemnou loptou síce problémy, no dokázal ju vyraziť, avšak na strane Prešova nereagoval žiaden z hráčov.

A tak rozhodla 76. minúta. Zlaté Moravce zahrávali Hruškom svoj 4. rohový kop a hlavou sa zblízka presadil Pavol Majerník. V závere síce Šarišania mali snahu o vyrovnanie, avšak kvalitou výrazne zaostávali.

ico

1. FC Tatran Prešov - ViOn Zlaté Moravce 0:1 (0:0)

Gól: 76. Majerník. Rozhodoval: Gábor, ŽK: Kolbas, Guba, Krob - Orávik, Chren, Paur, Candrák, 1230 divákov.

Tatran: Diviš - Kolbas, Piter-Bučko, Krajník, Krob - Lipták - Katona (79. Žůrek), Adam (62. Macko), Papaj - Guba (61. Coimbra), Bernardo

ViOn: Kuciak - Pavlenda, Janečka, Majerník, Chren - Pavlovič - Orávik (71. Candrák), Kuračka, Paur, Hruška (87. Hodek) - Brčák (68. Pavelka)

Hodnotenie trénerov:

Štefan Tarkovič, tréner Tatrana: "Keď prehráme šiestykrát o jeden gól, o niečom to svedčí. Zápas sme absolútne nezvládli. A nič futbalového neukázali. Hostia organizovane bránili a vyrážali do brejkov. Herne nepatríme na spodok tabuľky, ale v premieňaní šancí sme úplne úbohí. Ak sa toto nezlepší, netreba čakať od tohto mužstva viac než doteraz."

Juraj Jarábek, tréner ViOn-u: "Vedeli sme, že nás čaká neľahký zápas. Prešov hrá o holý život, ale neprekvapil nás ničím. V prvom polčase sme si vypracovali iba dve pološance a tak sme radi, že v druhom rozhodol v náš prospech jediný gól."

na začiatok článku

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan otočil zápas s B. Bystricou, Halenár dal 100. gól