Slovan opäť v príprave prehral, Čada hráčov aj tak pochválil

(Autor: Ilustračné SITA)
TASR|15. aug 2014 o 09:35

Vo štvrtom prípravnom zápase prehrali hokejisti Slovana Bratislava tretíkrát.

Viťaz Podolsk - HC Slovan Bratislava 3:2 sn (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)

Góly: 21. Šitikov (Grišin), 25. Ziazov (Kousal), rozh. nájazd Šitikov - 55. Hudáček (Sigalet, Surový), 60. Murley (Baranka, Vondrka)

HC Slovan Bratislava: Backlund Baranka, Sersen, Vondrka, Nedorost, Nagy Sigalet, Štajnoch, Bartovič, Bližňák, Murley Mojžíš, Brejčák, Jeglič, Tičar, Netík Mihálik, Luža, Hudáček, Surový, White Šťastný, Lunter

BELLINZONA. Hokejisti slovenského účastníka KHL HC Slovan Bratislava prehrali vo štvrtkovom prípravnom zápase vo švajčiarskej Bellinzone s Viťazom Podolsk 2:3 po samostatných nájazdoch.

Po bezgólovej úvodnej 20-minútovke sa ruský tím v druhej tretine dostal do dvojgólového vedenia - najprv sa strelecky presadil Šitikov a o štyri minúty neskôr Ziazov. Slovanisti však zvládli záver duelu a po góloch Libora Hudáčka a Matta Murleya vyrovnali. Slovan napokon prehral po samostatných nájazdoch, na strane slovenského tímu sa presadil len Tomáš Netík.

Zverenci Rostislava Čadu nastúpia v sobotu na ďalší zápas v rámci prípravného kempu vo Švajčiarsku proti HC Lugano.

V príprave odohral zatiaľ slovenský klub štyri zápasy. S Minskom prehral 0:6, v Košiciach vyhral 3:1 a doma prehral s Chabarovskom 1:2 po nájazdoch.

Rostislav Čada, tréner Slovana: Odohrali sme dobrý zápas s dobrým záverom v tretej časti hry. Za nepriaznivého stavu sme neustále pracovali, vytvárali si tlak, z čoho pramenili príležitosti a zaslúžene sme vyrovnali. V tomto zápase je treba oceniť bojovnosť a morálku mužstva, ktoré dokázalo zvrátiť nepriaznivý výsledok. Osobne ma mrzí gól zavinený našou ľahkovážnosťou počas presilovej hry v druhej tretine."

Ladislav Nagy, útočník Slovana: "Prvé dve tretiny neboli ideálne, nehrali sme príliš dobre. V tretej tretine sme začali napádať, viac korčuľovať a vytvárať si dostatok vyložených príležitostí. Myslím, že ak by sme tak hrali od začiatku, mohli sme dnes kľudne vyhrať. Sme stále v príprave, nie je to ešte ono. V zápasoch máme dosť vyložených šanci, ktoré nepremieňame. Aj ja osobne som dnes mohol streliť gól. Je však pozitívne, že sa do nich dostávame. Verím, že sa to rýchlo zlomí a z príležitostí príde viac gólov."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan opäť v príprave prehral, Čada hráčov aj tak pochválil