Slovan má záujem o EBEL, píšu rakúske médiá. Krajči to nekomentuje

Hráči Slovana v netradičných červených dresoch počas Vianoc. Ilustračná snímka.
Hráči Slovana v netradičných červených dresoch počas Vianoc. Ilustračná snímka. (Autor: TASR)
TASR|17. jan 2015 o 16:19

Vedenie Slovana tvrdí, že neuvažuje o návrate do domácej extraligy.

VIEDEŇ. Slovan Bratislava má podľa rakúskych médií eminentný záujem o vstup do nadnárodnej Erste Bank Eishockey Liga (EBEL).

Do extraligy nie

Ako informoval portál hockey-news.info, rozhodnutie o jeho štarte v budúcej sezóne EBEL ligy by malo padnúť v apríli.

Slovan trápia finančné problémy, keďže časť jeho partnerov pochádza z Ruska. To vyvolalo otázniky ohľadom ďalšej budúcnosti bratislavského tímu v KHL.

Pre Slovan Bratislava je naďalej prioritou zotrvanie v KHL. "Hráme KHL a našou prioritou je zotrvanie v KHL. Urobíme všetko preto," reagoval v tejto súvislosti generálny manažér Slovana Maroš Krajči.

Nový prezident súťaže Dmitrij Černyšenko vyhlásil, že chce zmeniť celú stratégiu rozvoja KHL a pôsobiť by v nej mali najmä ruské tímy s bohatou históriou a tradičné zahraničné hokejové bašty.

Napriek finančným ťažkostiam vedenie Slovana stále oficiálne tvrdí, že neuvažuje o návrate do domácej extraligy.

Znojmo i Székesfehérvár

Východiskom zo situácie by mohol byť vstup do EBEL ligy, v ktorej okrem ôsmich rakúskych tímov účinkujú aj české Znojmo, slovinská Olimpija Ľubľana, talianske Bolzano a maďarský Székesfehérvár.

Od budúcej sezóny by sa do EBEL mal podľa webu Laola1.at vrátiť chorvátsky Medveščak Záhreb, ktorý v nej už pôsobil pred vstupom do KHL.

Ako uvádzajú rakúske médiá, podobný osud môže postihnúť aj jediného slovenského zástupcu v KHL. Podľa portálu hockey-news.info je možné, že v ďalšom ročníku bude v EBEL lige štartovať až 14 namiesto súčasných 12 klubov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan má záujem o EBEL, píšu rakúske médiá. Krajči to nekomentuje