Slovan je pred Žilinou o tri body, Pecko len mlčal

Bratislavský Slovan pokračuje v stíhaní Žiliny a Senice.
Bratislavský Slovan pokračuje v stíhaní Žiliny a Senice. (Autor: SITA)
TASR|30. apr 2011 o 19:24

Futbalisti Nitry si poradili s Banskou Bystricou jediným gólom Ivančíka, Zlaté Moravce vyhrali nad Dubnicou 2:1.

Slovan porazil Ružomberok a v tabuľke už má tri body náskok na majstra zo Žiliny.

Výsledky:

Tabuľka po 28. kole:

1. Senica 28 16 7 5 44:20 55
2. Slovan 28 15 8 5 50:20 53
3. Žilina 28 13 11 4 45:24 50
4. Trnava 28 12 9 7 37:22 45
5. Banská Bystrica 28 10 8 10 31:26 38
6. Zlaté Moravce 28 10 8 10 31:30 38
7. Nitra 28 10 5 13 22:41 35
8. Prešov 28 9 5 14 24:36 32
9. Ružomberok 28 8 8 12 18:31 32
10. Dunajská Streda 28 8 7 13 23:33 31
12. Košice 28 6 7 15 23:42 25
12. Dubnica 28 5 9 14 18:42 24

Bystričania doma neskórovali

Nitrania vyhrali prvý polčas a zlomili streleckú bariéru, keď predtým v dvoch zápasoch podľahli Dukle a ani raz jej konto nezaťažili. V 38. min po Ivančíkovej strele si nešťastne zvrtol loptu do vlastnej bránky Pančík a Pindroch zostal na čiare stáť ako prikovaný.

Hostia si vedenie aj zaslúžili, pretože už v 26. min spálili čistú šancu. Po nahrávke Ivančíka v ideálnom postavení trafil Sloboda brvno domácej bránky. Dukla pokračovala v nevýrazných výkonoch a prvý polčas sa jej vôbec nevydaril. Niektoré jej pokusy ohroziť Hrošša v bránke stáli za zmienku, no bez výraznejšieho efektu. Hlavička Johancsika ponad v 13. min, potom Hesekove nožničky s následným zakončením Johancsika vedľa, Brašeňova ľavačka s nastrelením bočnej siete i Hučkova hlavička po rohu Považanca v 34. min predchádzali úvodnému gólu hostí.

O polčasový záver sa opäť s väčším vzruchom postarali hostia a ak by Rák i Glenda lepšie mierili, odchádzali by do šatne dvojnásobne veselšie.

Do druhého polčasu nastúpil už aj zdravotne nie úplne v poriadku Jakubko a čakalo sa, že svojou priebojnosťou narobí vietor v nitrianskej obrane. V 50. min unikol po pravej strane a Hesek po jeho nahrávke trafil len ľavú žrď odkrytej bránky. O osem minút neskôr sa Jakubko prehnal cez Kotoru a opečiatkoval pravú žrď.

Aj na druhej strane mohlo zahrmieť, v brejku osamotený Rák po vysunutí od Kolára netrafil prázdnu bránku s vybehnutým Pindrochom. V 71. min Hučko fauloval Mikuša, Pindroch pokutový kop Ráka zlikvidoval a domáci nestratili nádej na zvrat. Hučkova hlavička tesne vedľa v 76. min Hrošša v bránke dosť vystrašila, rovnako ako Poljovkov stečovaný pokus zblízka, ktorý Hroššo vyrazil. Sústavný tlak vyniesol Dukle aj Hučkovu nádejnú hlavičku v 83. min so zákrokokm Hrošša na bránkovej čiare, potom už nič nevymyslela a prekvapujúco stratila tri body.

Dukla B. Bystrica - FC Nitra 0:1 (0:1)

Gól: 38. Ivančík. Rozhodca Sedlák, ŽK: Hučko, Hesek - Harbuľák, Šimončič, 1635 divákov.

Dukla B. Bystrica: Pindroch - Turňa, Poljovka, Kupčík (46. Jakubko), Hučko - Pančík, Považanec (86. Uškovič), Pečovský, Brašeň - Johancsik (74. Slančík), Hesek

FC Nitra: Hroššo - Kotora, Tóth, Harbuľák, Kolmokov - Ivančík (89. Boszorád), Glenda, Sloboda 65. Mikuš), Šimončič, Kolár - Rák (84. Gajdošík)

Povedali po zápase:

Štefan Zaťko, tréner B. Bystrice: "Ťažko hodnotiť, chlapci hrali na hranici svojich možností, no neboli ocenení, je to akoby zakliate. Možno chýba viac kvality, som sklamaný, no hráčom nemám čo vytknúť. Vývoj zápasu nás prinútil postaviť aj Jakubka, ktorý nie je zdravotne v poriadku. Štvrté miesto v tabuľke, o ňom nerozmýšľam, ale o hre, o začarovanosti, či mojou osobou, alebo niečím iným, chýba nám radosť z výsledkov."

Cyril Stachura, kouč Nitry: "Videli sme dobrý ligový zápas s viacerými príležitosťami na jednej i druhej strane. My sme jednu využili, domáci vďaka brankárovi Hroššovi ani jednu. Darilo sa nám, čo sme si zaumienili, pokryť stred ihriska a vyrážať do rýchlych protiútokov. Sme šťastní, že sme vyhrali, aj keď si myslím, že tomuto zápasu by viac svedčala remíza."

Martin Poljovka, kapitán Dukly: "Tento zápas zapadol do jarného nášho portfólia, je to neuveriteľná súhra okolností, nepremieňame šance, inkasujeme po chybách, máme zranených hráčov, toto bol zápas ako zo zlého sna. Mali sme šancí požehnane, aj žrde sme nastrelili. Prehajdákali sme prvý polčas, v druhom sme si vytvorili tlak, no gól nestrelili. Štvrtá priečka v tabuľke sa nám veľmi vzdialila, jar je pre nás katastrofálna."

Andrej Ivančík, strelec jediného gólu: "Hrali sme to svoje a šance z toho vyplynuli, s brvnom i šťastným gólom. Vbehol som do skrumáže, pomohol mi aj domáci obranca, gól prisúdili mne, nevyhodnotili ho ako vlastný. Bol to môj tretí zápas za Nitru v Corgoň lige a prvý gól, takže radosť oprávnená. Vedeli sme, že proti Dukle môžeme niečo uhrať a podarilo sa."

Dubnica skórovala až minútu pred koncom

V nepríjemnom veternom počasí v úvode stretnutia viazla kombinácia na oboch stranách a hra sa odvíjala prevažne medzi pokutovými územiami. V 15. min Babicovu strelu z priameho kopu Kováč neudržal, ale Farkaš z dvoch metrov trestuhodne minul prázdnu bránku.

Do vedenia išli domáci v 22. min, keď gólman Kuciak rozohral štandardnú situáciu z vlastnej polovice, Pavelka posunul loptu na Orávika, ktorý zoči-voči Kováčovi nekompromisne skóroval - 1:0. Hostia odpovedali po polhodine hry, Poláchova prudká strela z 20 m našla však Kuciaka pripraveného pri pravej žrdi.

V 35. min sa v dobrej streleckej príležitosti ocitol agilný Orávik, tentokrát však Kováč jeho strelu kryl. V 45. min sa opäť menilo skóre, keď Pavelka poslal do šance Babica, ten sa uvoľnil cez Šuleka a prízemnou strelou do opačného rohu zvýšil na polčasových 2:0.

Úvod druhého dejstva sa niesol jednoznačne v réžii domácich. Už v 49. min Majerník našiel na päťke Pavelku, ten však mieril iba do nôh hosťujúceho gólmana. V 54. min z 20 m napriahol Majerník, jeho nechytateľný projektil Kováč očami vytlačil tesne mimo. Po hodine hry skúšali šťastie aj hostia, ale strely Vavríka i Šuleka z diaľky Kuciak pohodlne kryl.

V 65. min Babic posunul Hruškovi, ktorého strela však Kováčovi nenarobila problémy. V závere sa hostia snažili o kontaktný gól, blízko k nemu mal striedajúci Ľupták, jeho prudkú strelu z voleja však Kuciak vyrazil na roh. V 85. min napriahol Babic, jeho dobre mierenú strelu pod brvno Kováč vyrazil.

Hostia sa predsa len dočkali kontaktného gólu v 89. min, keď Augustíniho centrovanú loptu doklepol do prázdnej bránky Kuzma 2:1. Stretnutie sa napokon skončilo zaslúženým víťazstvom domácich.

FC ViOn Zlaté Moravce - MFK Dubnica 2:1 (2:0)

Góly: 22. Orávik, 45. M. Babic - 89. M. Kuzma, ŽK: 31. Peter Farkaš, 37. M. Babic - 8. Bruško, 82. Šulek, rozhodovali: Kružliak - Mókoš, Poláček, 896 divákov

Zlaté Moravce: M. Kuciak - Pavlenda, Janečka, Peter Farkaš, A. Candrák - Pavol Majerník - Orávik (85. Ondrejka), M. Babic, M. Hruška (77. Žilák), Brčák (46. Tomášek) - Pavelka

Dubnica: P. Kováč - Beňo, Trousil, Nosek, Šulek - J. Vavrík - Augustíni, Bruško (46. M. Kuzma), Polách, J. Zápotoka (70. Živčič) - Varga (54. E. Ľupták)

Hodnotenie trénerov:

Juraj Jarábek (tréner Zlatých Moraviec): "Na Dubnicu sme sa veľmi zodpovedne pripravovali, chceli sme tento zápas vyhrať, lebo po nešťastnom dueli s Prešovom sme počúvali rôzne reči, že to nebolo futbalové. My však hráme čestne a chceme sa ešte pobiť o štvrté miesto v Corgoň lige."

Peter Gergely (tréner Dubnice): "V prvom polčase sme podali náš najhorší jarný výkon. Domáci dali dva góly, po zmene strán sme sa snažili, ale za prvý polčas si domáci víťazstvo zaslúžili viac ako my."

Slovan vyhral gólom Šeba

Vicemajster začal na Pasienkoch náporom, už v 2. minúte mu vyšla pekná kombinácia. Po rohu odrazenú loptu Milinkovič pekne vrátil do šestnástky na nabiehajúceho Žofčáka, ktorý presne našiel kanoniera Šeba a ten do odkrytej brány nemal problém otvoriť skóre.

Zdravotne absolútne zdecimovaný Ružomberok, tréner Ladislav Jurkemik mal na striedačke len troch hráčov do poľa a náhradného brankára, sa snažil oklepať, no nedarilo sa mu nájsť cestu do nebezpečného zakončenia. V prvej polhodine to bola len nudná hra medzi šestnástkami, chýbali strely a pekné akcie.

Niečo futbalovo zmysluplnejšie sa uskutočnilo až v 40. minúte, Šebo nebezpečne prudko hlavičkoval nad brvno, ale jeho snahu aj tak zastavil ofsajd. No ani Slovan sa nikam po prvom góle nehnal, a tak hŕstka divákov z futbalu veľkú radosť nemala. Najväčšie vzrušenie v dovtedajšom priebehu prítomným priniesla informácia o návšteve slovenských hokejistov Pavla Demitru a Richarda Zedníka.

V druhom polčase v 62. minúte vysoko nad pálil z odrazenej lopty Dobrotka. Domáci boli viac na polovici súpera, ale čisté šance sa nerodili. Iba náznaky, ako v 69. minúte prudký center Zošáka z priameho kopu. Desať minút pred koncom Jurkemik urobil trojnásobné striedanie, no stav sa už nezmenil a v slabšom ligovom súboji sa zrodilo predsa len zaslúženejšie víťazstvo domácich. Hoci V 90. minúte ešte nebezpečne strieľal Blažič.

Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 1:0 (1:0)

Gól: 2. Šebo,

Rozhodoval: Jaška, ŽK: Milinkovič - J. Maslo, Greššák, Lovás, 2020 divákov.

Zostavy a striedania:

Slovan Bratislava: Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Dosoudil, Pauschek - Guédé - Milinkovič (90. Štepanovský), Grendel (76. Kiss), Žofčák - Ivana (82. Božič), Šebo

MFK Ružomberok: Hrdlička - Gallo, J. Maslo, Sivčevič, Jurč (81. Lovás) - Bielák, Greššák (81. Pekár) - Ďubek, Blažič, Kotora (81. Radič) - Jakšič

Povedali po zápase:

Karel Jarolím, tréner Slovana: "Zápas sa začal pre nás dobre, to je príjemné, ale možno nás gól zaskočil. Potom sa nám totiž nedarila kombinácia a mali sme veľa lacných strát lopty. V druhom polčase sme hrali podobne ako v prvom, ale sme schopní hrať ešte lepšie. Tri body majú pre nás v tejto fáze veľký význam. V Senici ideme hrať možno zápas, ktorý rozhodne o všetkom."

Ladislav Jurkemik, tréner Ružomberka: "Bol to zaujímavý futbal, kvalita bola na strane domácich. My sme prišli bez siedmich hráčov základnej zostavy, ktorí sú zranení. Domáci nás prekvapili prvým gólom. V druhom polčase sme boli viac organizovaní. Ale Slovan lepšie kombinoval a vyhral zaslúžene. Ale moji chlapci išli na dno síl a ďakujem im."

Pecko po zápase len mlčal

Ofenzívnejšie začali domáci. Po štvrťhodine hry strela Konečného z priameho kopu len tesne minula pravú žrď prešovskej brány. Neujala sa ani nasledujúca hlavička Oberta. V 29. minúte po chybe Konečného kopali hostia druhý rohový kop, na loptu najvyššie vyskočil Farbák a hlavičkou k spodnej časti pravej žrde prekonal Kissa.

O dve minúty na presný center Halimiho si nabehol rýchlonohý Helísek a rovnako hlavičkou vsietil vyrovnávajúci gól. V 69. minúte sa do gólovej šance dostal striedajúci Kadlec, hlavičkoval však rovnako do náruče Peškoviča, ktorý si poradil aj so strelou Oberta.

Pri záverečnom tlaku DAC v 86. minúte gólovú strelu Tomčáka prešovský brankár vyrazil. O víťazstve sa napokon rozhodlo až v nadstavenom čase, keď zo skrumáže vsietil Struhár, ktorý sa do zostavy vrátil po dlhšom zranení.

DAC 1904 Dunajská Streda - 1. FC Tatran Prešov 2:1 (1:1)

Góly: 31. Helísek, 90.+ Struhár - 28. Farbák.

Rozhodoval: Matúš, ŽK: Konečný, Obert - Papaj, Vršasjevič, Macko, Krajník, Peškovič, 2193 divákov

Zostavy a striedania:

DAC: D. Kiss (74. Novota) - Obert, Struhár, Hrabaš, Konečný - Helísek, Hílek, Halimi, Boya (84. Hassan) - Tomčák, N'Kendo (77. Kadlec),

Tatran: B. Peškovič - P. Petráš, Farbák, Čep, Heidenreich - Papaj (65. Katona), Krajník, Macko, Vršajevič (82. Leško) - L. Meszároš, Bernardo

Povedali po zápase:

Mikuláš Radványi, tréner DAC-u: "Potrebovali sme tri body. Chlapci dreli do posledanej minúty, za čo im musím poďakovať. Struhár, ktorý dal víťazný gól, ešte nie je úplne zdravý, ale napriek tomu bol platným hráčom."

Ladislav Pecko, tréner Tatrana (po chvíli mlčania): "A to je všetko, čo som chcel povedať."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Slovan je pred Žilinou o tri body, Pecko len mlčal