Slovan chce využiť nezohratosť Olympiakosu

TASR|29. júl 2009 o 00:00

Predposledná prekážka pred štartom slovenského majstra Slovana Bratislava v hlavnej fáze futbalovej Ligy majstrov 2009/10 bude možno ťažším sústom než prípadná posledná. V 3. predkole privítajú dnes "belasí" gréckeho šampióna Olympiakos Pireus.

BRATISLAVA.

V prvom dueli si Slovan chce vytvoriť nádejnú pozíciu do odvety. Tá určí postupujúcich aj v ďalších zápasoch, lepšie tímy z desiatky duelov v majstrovskej vetve postúpia do play-off, kde si to rozdajú o 5 miesteniek do hlavnej fázy. Výhodou Slovana môže byť, že súperi nie sú zohratí, napríklad najlepšie platený hráč tímu Argentínčan Luciano Galletti neodohral za svoj tím v príprave ani jedno stretnutie. Grécka súťaž sa ešte nezačala. "Hviezdy sa ešte nemali čas zžiť. Noví hráči majú však takú vysokú kvalitu, že im podľa mňa nebude robiť obrovské problémy prispôsobiť sa," vyjadril sa kouč Slovana Dušan Uhrin st.

Slovan má v každom prípade istotu ďalších štyroch zápasov v Európe, ak totiž neuspeje, dostane sa do play-off o Európsku ligu. "Neuspokojuje nás to, prečo by aj malo? Chlapci sú nažhavení, psychicky sú na tom výborne, máme len tie najvyššie ciele. Olympiakos je favoritom, ale chceme využiť jeho slabiny a pobiť sa o postup," uzavrel Uhrin. Duel vysiela Slovenská televízia v priamom prenose, výkop je o 20. hod.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Slovan chce využiť nezohratosť Olympiakosu