Slovan by už do Chabarovska letieť nemal

Zápas hviezd KHL v januári 2009 v Moskve.
Zápas hviezd KHL v januári 2009 v Moskve. (Autor: slapshot.blogs.nytimes.com)
SITA|23. máj 2013 o 11:36

V KHL odohrajú zápasy zrejme len v rámci konferencii. Po Soči by sa mal zvýšiť počet zápasov na 68.

MOSKVA. V nasledujúcej sezóne Kontinentálnej hokejovej ligy v základnej časti pravdepodobne odohrajú len zápasy medzi klubmi v jednotlivých konferenciách.

Aj hokejisti Slovana by sa tak nacestovali menej. Nemuseli by letieť napríklad ani do najvýchodnejšieho Chabarovsku. V poslednej sezóne KHL tam leteli 12 hodín, pričom prekonali až desať časových pásiem.

Nestáva sa to ani v NHL

Toto sa pritom nestáva ani v NHL, keďže severná Amerika nie je taká veľká, resp. natiahnutá zo západu na východ ako Rusko.

Zápasy základnej časti v NHL odohrali len v rámci konferencii aj v aktuálnom ročníku v NHL. Dôvodom bola skrátená sezóna pre výluku.

Viac tímov, Novogorod ide na východ

V sezóne 2013/2014 bude hrať v KHL spolu 28 tímov, k dvadsaťšestke účastníkov z predchádzajúceho ročníka pribudli Záhreb a Vladivostok.

Vedenie nadnárodnej súťaže plánuje preradiť Nižnij Novogorod do Východnej konferencie, v tom prípade by v novej sezóne v oboch konferenciách štartovalo po 14 mužstiev.

Od ďalšieho ročníka až 68 zápasov

Podľa prezidenta KHL Alexandra Medvedeva by mala mať liga od ročníka 2014/2015 v základnej časti minimálne 68 zápasov pre každého účastníka. K zmene príde najskôr po ZOH 2014 v Soči.

"Na seriál Euro Hockey Tour čaká reforma a sľubujem, že v KHL odohrá každý tím v základnej časti aspoň 68 duelov," povedal Medvedev. V poslednej sezóne odohrali mužstvá v základnej časti po 52 zápasov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Slovan by už do Chabarovska letieť nemal