Slováci si schuti zahrali, Halák ďakoval divákom

Slovenskí hokejisti v poslednom zápase vyhrali pohodlne 6:1.
Slovenskí hokejisti v poslednom zápase vyhrali pohodlne 6:1. (Autor: SITA)
SITA|24. apr 2011 o 22:57

Slovenská hokejová reprezentácia zvládla generálku na svetový šampionát a v nedeľu v Bratislave zdolala výber Bieloruska 6:1.

BRATISLAVA. Slováci, hnaní vypredaným ZŠ O. Nepelu, v zápase s Bieloruskom od začiatku dominovali. Najmä v prvej polovici zápasu však svoju prevahu nedokázali pretaviť aj do gólov, v závere druhej časti hry a v tretej tretine sa však s nimi roztrhlo vrece.

"Posledných 40 minút sme hrali výborne, dobre sme korčuľovali, darili sa nám kombinácie. Mužstvo si začína veriť, čo je pred šampionátom veľmi dobré znamenie. S Jarom Halákom je to niečo úžasné, verím, že mu forma vydrží čo najdlhšie," uviedol po zápase spokojný Pavol Demitra.

Halák: Ešte to nie je ideálne

Slováci si proti Bielorusom, ktorí do Bratislavy prišli skôr s druhým hráčskym sledom, schuti zahrali a päť dní pred začiatkom svetového šampionátu sa dostali do psychickej pohody. Hrou a peknými kombináciami potešili fanúšikov, ktorí prvýkrát v histórii naplnili zrekonštruovaný ZŠ O. Nepelu do posledného miesta.

"Verím, že sme potešili divákov. Prvú tretinu sme mali pomalšiu, potom sme to roztočili. Myslím si, že sme zahrali pekne a diváci si prišli na svoje. Vyšli nám aj presilovky a verím, že nám to rovnako pôjde aj na šampionáte," uviedol Ladislav Nagy.

Prvýkrát v príprave nastúpil za slovenský výber brankár Jaroslav Halák. Gólman St. Louis si po čase vyskúšal opäť klzisko európskych rozmerov a v stretnutí predviedol viacero výborných zákrokov. Halák priletel na Slovensko v utorok a v nedeľu odchytal prvý zápas. "Z mojej strany to ešte nie je úplne ideálne, nie som dostatočne aklimatizovaný. Do piatka a prvého stretnutia na šampionáte by to malo byť v poriadku," povedal Halák.

Ľad sa zlepšil

Rovnako ako pre tím SR aj pre nový bratislavský štadión bol zápas generálkou na MS. V predchádzajúcich dňoch sa hráči sťažovali na veľké teplo v hale a zhoršenú kvalitu ľadu. V nedeľu už bolo v hale oveľa chladnejšie, klimatizácia pracovala naplno, čo sa prejavilo aj na kvalite hracej plochy.

"Ľad sa v porovnaní so štvrtkovým zápasom s Rakúskom zlepšil, puk už menej skákal. Postupne to bude s ľadom lepšie a lepšie," povedal Ladislav Nagy.

Hráčov i trénera Glena Hanlona potešili fanúšikovia, ktorí vypredali Orange arénu a hnali ich dopredu. Počas zápasu hráčov niekoľkokrát vytlieskali, aj keď v istých momentoch hry boli mĺkvi. Vytvorili však vynikajúcu atmosféru a na svetovom šampionáte môžu byť ďalším hráčom slovenského výberu. "Chcel by som sa poďakovať divákom, že prišli a urobili skvelú atmosféru," zakončil Jaroslav Halák.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Slováci si schuti zahrali, Halák ďakoval divákom