Slov-matic dosiahol rekordné víťazstvo, Sofiu zdolal 7:1

TASR|11. sep 2008 o 17:29

Baku 11. septembra (TASR) - Suverénnym víťazstvom 7:1 nad FC Nadin Sofia vstúpil úradujúci slovenský šampión Slov-matic FOFO Bratislava do miniturnaja ...

Baku 11. septembra (TASR) - Suverénnym víťazstvom 7:1 nad FC Nadin Sofia vstúpil úradujúci slovenský šampión Slov-matic FOFO Bratislava do miniturnaja 6. skupiny UEFA Futsal Cup-u v azerbajdžanskom Baku. Slov-matic dosiahol rekordné víťazstvo v prestížnej súťaži, jeho doterajším maximom bol vlaňajší triumf 6:2 nad Camelotom Kišiňov.

Tím trénera Jána Janíka viedol po prvom polčase 3:0, prvý gól strelil už v 27. sekunde po nacvičenom signáli Haľko. V ďalšom priebehu sa brankár Slov-maticu Gašparovič zaskvel piatimi bravúrnymi zákrokmi po strelách z krídelných priestorov, raz mu pritom pomohla žrď. Hru však tvorili hráči v "oranžovom" a ešte v úvodnom dejstve potrestali dve zaváhania obrany bulharského majstra. Aj po zmene strán existovalo na palubovke len jedno mužstvo. Nadinu sa po štvrtom kúsku v jeho sieti podarilo znížiť, lenže hráči Slov-maticu sa naďalej bavili akciami a pridali ďalšie tri góly. Skóre uzavrel striedajúci Vodecký, pre novú posilu majstra to bol premiérový zásah v drese Slov-maticu na medzinárodnom fóre.

Vo štvrtok večer od 18.00 SELČ sa v miestnom Paláci športu stretol azerbajdžanský majster Araz Naxcivan so švédskym AIK Skövde. Škandinávske mužstvo je najbližším súperom Slov-maticu, ich vzájomný súboj je na programe v piatok (15.30 SELČ). Do ďalšej fázy s názvom Main round sa z miniturnaja v Baku, ktorý vyvrcholí v nedeľu, prebojujú dva najlepšie tímy.

Martin Grendár, prezident Slov-maticu: "Dali sme rýchle góly na začiatku oboch polčasov po učebnicových akciách a najmä ten prvý nám pomohol. Súper mal vo svojom strede niekoľko skúsených bývalých futbalistov a ak dostali loptu, vedeli čo s ňou. V prvom polčase nás podržal Mário Gašparovič, ktorý zlikvidoval niekoľko čistých šancí Sofie. Potom sa už naplno ukázali naše skúsenosti, po prestávke sme dominovali a súperovi sme len sporadicky požičali loptu na dlhší čas. Víťazstvo je zaslúžené, treba ho ale potvrdiť v ďalšom zápase so švédskym majstrom, o ktorého hre si urobíme obraz v jeho súboji s Arazom."

6. skupina:

Slov-matic FOFO Bratislava - FC Nadin Sofia 7:1 (3:0)

Zostava a striedania Slov-maticu: Gašparovič - Čambal, Várady, Mikita, Haľko (37. Rejžek) - Berky, Nagy, Fehérvári (31. Vodecký), Bartošek

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Futsal»Slov-matic dosiahol rekordné víťazstvo, Sofiu zdolal 7:1