Šláger zvládli lepšie Šarišské Michaľany

Tomáš Vaško. Brankár Šarišských Michalian nedostal v štyroch jarných dueloch gól.
Tomáš Vaško. Brankár Šarišských Michalian nedostal v štyroch jarných dueloch gól. (Autor: Viktor Zamborský)
Sportnet|18. apr 2012 o 00:00

V 21. kole I. triedy ObFZ sa v sobotu odohral šláger kola v Demjate, kde zavítali futbalisti Šarišských Michalian.

Súboj celkov z čela tabuľky zhliadlo viac ako 400 divákov, ktorí videli pekný futbal so šancami na oboch stranách. O výhre hosťujúceho celku rozhodol exportný gól Patrika Durkáča, ktorý z tridsiatich metrov z priameho kopu trafil parádne.

ŠARIŠSKÉ MICHAĽANY. Situácia sa na čele tabuľky I. triedy ObFZ ešte viac po tomto kole zdramatizovala.

Šarišské Michaľany sa výhrou v Demjate prebojovali na druhú priečku, keď preskočili o bod práve Demjatčanov, pričom na prvý celok súťaže Fričovce strácajú už len tri body.

Tréner Šarišských Michalian Jozef Košút bol po zápase s Demjatou spokojný s výkonom svojich zverencov, a to najmä s ich predvedenou hrou v druhom dejstve.

„V druhom polčase som bol s výkonom zverencov spokojný, v prvom to bolo zakríknuté. Nehrali sme náš kombinačný futbal. Jednak nám to nedovolilo ihrisko, ktoré bolo síce po dažďoch v dobrom stave, ale na náš futbal bolo malých rozmerov. Rovnako to bolo spôsobené tým, že v prvom polčase domáci bojovali, čo im sily stačili. Druhý polčas nám už ukázal, že naše mužstvo malo navrch, kondične ako aj technicky. V konečnom dôsledku spokojnosť, pretože výsledok dopadol tak, ako som si to želal.“

Vaško: S nulou na konte spokojnosť

Brankár Šarišských Michalian Tomáš Vaško bol rád, že v dôležitom zápase sa im v Demjate podarilo vyhrať, čím si vylepšili svoje postupové ambície.

„Ambície klubu sú jednoznačné, klub chce postúpiť o súťaž vyššie, a aj preto bol zápas veľmi dôležitý, keďže aj Demjata má rovnaké ambície ako my. Zápas bol šesťbodový, keby s nami zvíťazili, dostali by sa do menšieho trháku. Tým, že sme uspeli, veľmi sme si pomohli a situácia sa zmenila tak, že máme všetko v našich rukách.“

Futbalisti Šarišských Michalian vyhrali doposiaľ všetky štyri jarné duely a dali v nich pätnásť gólov. Naopak nedostali ani jeden, čo je dobrou vizitkou zadných radov na čele s brankárom.

„Samozrejme, sme radi, že sme na jednej strane efektívni, že góly dávame. Z mojej pozície ako brankára som tiež rád, že mám na konte po štyroch zápasoch nulu. Nie je to len moja zásluha, ale aj obrany či už iných formácií, ktoré sa snažia pomáhať,“ zhrnul na záver Tomáš Vaško.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Šláger zvládli lepšie Šarišské Michaľany