Šláger kola sa neuskutoční, odložili tiež domáci zápas Slovana

Čerstvo napadnutý sneh znemožnil odohrať šláger kola medzi Žilinou a Trenčínom.
Čerstvo napadnutý sneh znemožnil odohrať šláger kola medzi Žilinou a Trenčínom. (Autor: SITA)
TASR|1. mar 2016 o 17:18

Kapitáni aj tréneri oboch tímov sami uznali, že keby sa zápas hral, prehral by futbal, hovorí rozhodca Ivan Kružliak, ktorý po dvojitej kontrole uznal silno podmočený žilinský trávnik za nespôsobilý.

ŽILINA. Utorňajší duel 21. kola Fortuna ligy medzi futbalistami MŠK Žilina a AS Trenčín sa neuskutočnil. Dôvodom bol nespôsobilý terén, ktorý niekoľko hodín pred výkopom (16.55 h) pokryl čerstvo napadnutý sneh.

Duel sa v náhradnom termíne odohrá presne o týždeň - v utorok 8. marca, s výkopom o 17.00 h. Informoval oficiálny web žilinského klubu.

Domáci organizátori síce odstránili snehovú pokrývku, no hlavný rozhodca Ivan Kružliak po dvojitej kontrole uznal silno podmočený terén za nespôsobilý.

"Uskutočnili sme dvojitú kontrolu. Prvú o 15.15 h po príchode na štadión, keď bol celý trávnik pokrytý súvislou vrstvou snehu. Organizátori ho síce odpratali, ale bol silno podmočený. Lopta sa nekotúľala ani neskákala, takže naše rozhodnutie bolo jednoznačné. Kapitáni aj tréneri oboch tímov sami uznali, že keby sa zápas hral, prehral by futbal," povedal Kružliak v rozhovore pre RTVS.

((foto))

"Je to správne rozhodnutie, ide o zdravie hráčov. Na niektorých miestach stojí voda aj po odprataní snehu. Mala to byť oslava futbalu, ale futbal by šiel v týchto podmienkach určite stranou. Verím, že počasie sa umúdri a o týždeň sa bude môcť hrať," povedal do mikrofónu RTVS tréner AS Trenčín Martin Ševela.

K jeho slovám sa pridal aj kouč MŠK Žilina Adrián Guľa. "Mali sa stretnúť mužstvá, ktoré chceli hrať ofenzívne a kombinačne. Príroda bola proti, takže z môjho pohľadu je to správne rozhodnutie. Je dobré, že si doma nezničíme trávnik hneď v prvom jarnom kole. Verím, že o týždeň sa hrať bude."

gula_sevela_res.jpg

Martin Ševela (vľavo) a Adrián Guľa sa zhodli, že odložiť zápas bolo správne rozhodnutie. FOTO - TASR.

"Boli sme pripravení, ale ak by malo dôjsť k zraneniu, nebolo by to dobré. Myslím si, že na tejto ploche by už po pätnástich minútach nemohlo byť o futbale ani reči," skonštatoval kapitán MŠK Žilina Viktor Pečovský.

"Je to na rozhodcoch, ale ak by sa hralo, utrpeli by všetci aktéri - hráči, diváci a najmä futbal," reagoval kapitán Trenčanov Peter Kleščík.

Odložili aj zápas Slovana s Michalovcami

Zápas sme chceli odohrať, ale zdravie hráčov je len jedno a najhoršie by bolo, keby prišlo k nejakému zraneniu, vravel tréner Michaloviec Stanislav Griga.

BRATISLAVA. Stretnutie Slovan Bratislava - MFK Zemplín Michalovce v rámci 21. kola Fortuna ligy sa v utorok neuskutoční.

Dôvodom je nespôsobilý vodou podmočený trávnik na Pasienkoch po intenzívnom daždi v Bratislave.

Malo sa hrať od 19.00 h. Náhradný termín určili na stredu 9. marca so zatiaľ neznámym časom výkopu.

Chránia zdravie a bezpečnosť hráčov

"V úradnom hracom čase som skontroloval stav hracej plochy, ktorá je podmočená a tým pádom nespôsobilá pre odohratie ligového stretnutia. Zohľadnil som aj to, aby bolo ochránené zdravie a bezpečnosť hráčov,“ zdôvodnil rozhodnutie hlavný rozhodca zápasu Peter Kráľovič, priniesla ho facebooková prezentácia Slovana Bratislava.

Slovanisti zároveň informujú svojich fanúšikov, ktorí si zakúpili vstupenky, že tie budú platné na domáci zápas s Michalovcami, ktorý sa odohrá v náhradnom termíne.

"Fanúšikovia majú taktiež možnosť vrátiť zakúpené vstupenky, za ktoré dostanú späť peniaze, a to priamo na sekretariáte ŠK Slovan Bratislava v pracovných dňoch v čase 09.00 - 12:00 a 13.00 - 16:30," informuje ŠK Slovan.

Seničania musia prespať v Bratislave

Útočník Slovana Róbert Vittek verdikt arbitrov kvitoval. "Už pred rozcvičkou nám oznámili, že sa hrať nebude. My sme toto rozhodnutie prijali. Počasie síce teraz nie je zlé, ale terén naozaj nie je spôsobilý a pre nás hráčov je možno aj nebezpečný. Po desiatich minútach by to nemalo nič spoločné s futbalom," povedal pre TASR Vittek.

Michalovčania absolvovali dlhú cestu do Bratislavy, futbalu sa však nedočkali. Tréner hostí Stanislav Griga ocenil najmä fakt, že rozhodcovia vzali do úvahy možné riziko zranenia na ťažkom podmočenom teréne.

"V žiadnom prípade sme odloženie zápasu neprivítali, cestovali sme sem šesť hodín cez celú republiku a teraz tu zostávame prespať. Zápas sme chceli odohrať, ale zdravie hráčov je len jedno a najhoršie by bolo, keby prišlo k nejakému zraneniu," hovoril.

"Ten zápas by sa zrejme aj v týchto podmienkach odohral, ale terén bol skutočne na hranici zdravia. Najhoršie by bolo, keby rozhodca v 40. minúte povedal, že sa ďalej hrať nedá. Preto rozhodnutie arbitrov berieme ako fakt."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Šláger kola sa neuskutoční, odložili tiež domáci zápas Slovana