Škrtel zažíva v Liverpoole jedno z najlepších období

Martin Škrtel.
Martin Škrtel. (Autor: TASR/AP)
SITA|31. aug 2011 o 09:14

FC Liverpool sa posilnil o obrancu Sebastána Coatesa. "Môžeme sa smelo porovnávať s poprednými mužstvami v Premier League," tvrdí Martin Škrtel.

LIVERPOOL. Futbalisti anglického veľkoklubu FC Liverpool zatiaľ zažívajú diametrálne odlišný vstup do sezóny v porovnaní s ročníkom 2010/2011, po troch kolách Premier League majú na konte sedem bodov aj vďaka víťaznému zásahu Martina Škrtela v sobotňajšom zápase s Boltonom (3:1).

Slovenský zadák je presvedčený, že táto bilancia vedno s letným posilnením kádra dáva "The Reds" nádej na celkové popredné umiestnenie.

"Pred touto sezónou sme angažovali niekoľko nových hráčov a aktuálne máme naozaj silný káder. Vôbec pritom nezáleží, kto nastúpi, ktokoľvek z nás môže vybehnúť na ihrisko a podať výborný výkon. Je to veľmi pozitívna skutočnosť, môžeme sa smelo porovnávať s poprednými mužstvami v Premier League. Ide o jedno z najlepších období od môjho príchodu do klubu," uviedol 26-ročný rodák z Handlovej pre web liverpoolfc.tv.

Stratégia LFC, ktorý sa neprebojoval do žiadneho z európskych pohárov, je jednoduchá, no zároveň cieľavedomá.

"Pokúšame sa uspieť v každom jednom zápase a získať čo najviac bodov. Naším plánom je kvalifikovať sa do budúcej sezóny Ligy majstrov," ozrejmil Škrtel, ktorý nechýba v nominácii trénera slovenskej reprezentácie pre septembrový dvojzápas kvalifikácie o postup na ME 2012 proti Írsku (2. september, Dublin) a Arménsku (6. september, Žilina).

Najbližší štart bývalého hráča Trenčína a Zenitu Petrohrad v najcennejšom drese bude jeho jubilejným 50.

V Liverpoole nová konkurencia

Martinovi Škrtelovi pribudol konkurent v zadných radoch anglického futbalového klubu FC Liverpool. V utorok sa stal jeho spoluhráčom Uruguajčan Sebastián Coates. Iba dvadsaťročný stopér prichádza za neoficiálnych 11,5 milióna dolárov z Nacionalu Montevideo.

Coates priznal, že o štyri roky starší útočník Luis Suárez zohral pri rozhodovaní o ďalšom kroku v kariére kľúčovú rolu. "Luis mi o Liverpoole veľa rozprával. Ale najviac zo všetkého o fanúšikoch. Vravel, akí sú zanietení a ako podporujú hráčov," povedal talentovaný Uruguajčan pre internetovú stránku Liverpoolu.

Sebastián Coates Nion reprezentoval Uruguaj na tohtoročnom juhoamerickom šampionáte v Argentíne, kde ho vyhlásili za najlepšieho mladého hráča turnaja. Dostal prezývku "Luganito", pretože ho mnohí považujú za prirodzeného nástupcu kapitána národného tímu Diega Lugana, novej akvizície Paríža Saint-Germain.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Škrtel zažíva v Liverpoole jedno z najlepších období