Skočovski ostáva, káder BAM Poprad sa posilňuje

Začali s prípravou. Basketbalistky BAM Poprad sa už chystajú na extraligu.
Začali s prípravou. Basketbalistky BAM Poprad sa už chystajú na extraligu. (Autor: Richard Hudeček)
Richard Hudeček|7. aug 2015 o 00:00

Šesť nových hráčok prišlo ešte pred začiatkom letnej prípravy pred novou sezónou do tímu extraligového nováčika.

Šesť nových hráčok prišlo ešte pred začiatkom letnej prípravy pred novou sezónou do tímu extraligového nováčika BAM Poprad. Vedenie klubu robí všetko preto, aby sa ženský basketbal v Poprade vrátil späť na výslnie.

POPRAD. Hlavným trénerom extraligového BAM Poprad bude naďalej Srb Igor Skočovski. Do realizačného tímu k nemu pribudla asistentka trénera Jana Janáčková i vedúca družstva Vitalia Bolozová.

Mesto prisľúbilo pomoc

Alfou a omegou úspešného fungovania klubu je jeho ekonomické zabezpečenie. V tomto smere podalo klubu pomocnú ruku mesto Poprad.

„V meste máme rozpracovanú koncepciu financovania športu. Basketbal patrí do hlavných športov, ktorým chceme pomôcť s financovaním. Veľmi dôležité je aj hľadanie sponzorov a firiem. To by malo pokryť väčšiu čiastku z celkového rozpočtu 110-tisíc eur,“ uviedol primátor mesta Poprad Jozef Švagerko.

Doplnili všetky posty

V popradskom BAMP je podchytená celá mládežnícka pyramída, čo dáva nádej aj do budúcna. Jej vrcholom je A-družstvo žien, ktoré povedie skúsený Igor Skočovski.

„Myslím si, že sa nám do tímu podarilo dotiahnuť kvalitné hráčky. Snažili sme sa doplniť každý post od strednej rozohrávačky až po pivotky. Prišlo šesť nových hráčok. Naším cieľom je dôstojne reprezentovať Poprad v extralige. Tá je momentálne rozdelená na štyri veľmi kvalitné družstvá a ďalšie štyri, ktoré už nemajú až tak vysokú kvalitu. V spoločnej príprave sú s nami aj niektoré kadetky, ktoré budú v sezóne hrávať juniorskú súťaž. V Poprade máme na prípravu vytvorené výborné podmienky,“ konštatoval tréner BAMP Igor Skočovski.

Získať generálneho sponzora

Jedným z hlavných cieľov BAMP je získať generálneho sponzora, k čomu by mu malo pomôcť aj mesto Poprad.

„Dvere k hlavnému sponzorovi nám musí otvoriť primátor mesta. Je to v štádiu jednania. V októbri by sme v tomto smere mohli byť múdrejší. Dovtedy potrebujeme od mesta prisľúbenú finančnú injekciu,“ zdôraznil prezident BAM Poprad Jozef Turák.

Okrem prípravných zápasov čaká na BAMP aj medzinárodný turnaj, ktorý sa uskutoční v Poprade od 4. do 6. septembra.

Kder BAM Poprad

Katarína Petríková, Simona Hamaliarová, Miroslava Krafčíková, Mariana Tetemondová, Natália Kmetoniová, Andrea Vyšňová, Angelika Theiner, Daniela Pavlendová, Petra Jacková, Lucia Hadačová, Adela Kudličková, Laura Dubeňová, Michaela Grigerová, Patrícia Sojáková, Alexandra Bolozová, Albína Ukaová, Katarína Kubová, Dominika Drobná, Dominika Handzušová. Tréner: Igor Skočovski, asistentka trénera: Jana Janáčková, vedúca družstva: Vitalia Bolozová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Skočovski ostáva, káder BAM Poprad sa posilňuje