Sklamaný Karaš: Bola to pre mňa veľká šanca

Kamil Karaš. Ešte sa v drese VSS Košice usmieva...
Kamil Karaš. Ešte sa v drese VSS Košice usmieva... (Autor: Róbert Berenhaut)
Bohuslav Matia|18. aug 2016 o 00:00

Vedenie prvoligového klubu Górnik Leczna, zdá sa, už stráca trpezlivosť.

KOŠICE. Nevyvíja sa to vôbec dobre. Dvadsaťpäťročný stredopoliar Kamil Karaš je stále doma a poľská strana, vedenie prvoligového klubu Górnik Leczna, zdá sa, už stráca (či stratila) trpezlivosť.

Celá záležitosť uviazla na mŕtvom bode, keďže papiere potrebné k tomu, aby bol Karašov prestup z VSS do Górnika Leczna definitívne spečatený, z Košíc do Poľska stále neprišli.

 „Nie je to síce ešte na sto percent isté, ale vyzerá to tak, že z môjho prestupu do Górnika Leczna asi nebude nič. Kým nedostanú tie papiere z Košíc, nedá sa robiť nič a podľa nich sa to už príliš naťahuje. To povedali aj manažérovi, ktorý mi to vybavuje. Ja som v utorok písal osobne športovému riaditeľovi Górnika, aby mi dali na rovinu vedieť, čo zamýšľajú, aby som vedel, na čom som.“

Na Bukatu boli ochotní čakať

A čo Košičania? „Neviem, ja som sa s nikým z vedenia VSS nerozprával. Neviem, či je v tom úmysel, ale je to pre mňa veľké sklamanie. Myslel som si, že za tie roky, čo som si v košickom klube odkrútil, sa ku mne zachovajú trošku inak, že mi pomôžu. Ale niečo podobné bolo aj s Bukym (Martin Bukata – pozn.), i keď to bolo trošku iné ako v mojom prípade. On mal v Gliwiciach trénera (Radoslav Látal – pozn.), ktorý bol ochotný naňho čakať, ja nemám v Poľsku nikoho,“ povzdychol si Kamil Karaš.

Aby aspoň hrával

Pred časom nám Kamil Karaš povedal, že by nemal problém vrátiť sa do Košíc a pomôcť VSS, keby mu angažmán v Poľsku nevyšiel. Ale teraz, keď mu plány a sny hatia Košice?

„Neviem, musel by som nad tým veľmi porozmýšľať. Pre mňa to bola veľká, možno životná šanca, keby som mohol hrávať najvyššiu súťaž v Poľsku. Kým to však nebude na sto percent isté, že z toho nebude nič, o ďalších krokoch ešte nerozmýšľam. Ani o tom, či by som sa do VSS vrátil. Niečo mám síce rozrobené aj inde, ale to len preto, aby som aspoň hrával, keby mi to v Poľsku nevyšlo. Sústredil som sa iba na to, aby som sa v Górniku Leczna uchytil, lebo ako vravím, bola to pre mňa veľká šanca. Teraz som veľmi sklamaný z toho, ako sa všetko vyvíja.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sklamaný Karaš: Bola to pre mňa veľká šanca