Simčák: Sme deviaty najlepší klub v krajine

Športový riaditeľ TK Vysoké Tatry Peter Simčák.
Športový riaditeľ TK Vysoké Tatry Peter Simčák. (Autor: tt)
Sportnet|14. apr 2017 o 00:00

Športový šéf tenisového klubu spod Tatier v rozhovore.

VYSOKÉ TATRY. V aktuálnom rebríčku klubov tenisového zväzu Tenisový klub Vysoké Tatry poskočil do prvej desiatky. Čo tento prelom znamená a aký je naň recept, vysvetľuje športový šéf klubu Peter Simčák.

Deviatka v rebríčku ma zaujala. Tatry vnímame ako centrum lyžovania a horolezectva, o tenise tu veľa ľudí nevie. Ako túto deviatku vidíte vy?

Ako úspech a veľký. Sme malé mesto, je nás toľko ako v šiestich uliciach na sídlisku v Poprade. Napriek neporovnateľnej základni máme s veľkými porovnateľné výsledky. Číslo deväť nás v tomto prípade veľmi teší.

Koľko klubov sa v rebríčku hodnotí?

Aktuálne 197. Pri tomto čísle azda ešte lepšie pochopíte našu radosť.

Ako sa hodnotí rebríček?

Ide o čistú matematiku, súčty bodov zo súťaží. Teda žiadna súťaž krásy a sympatií, kritériá sú úplne objektívne. Ide o rebríček celkových výkonov.

S kým v tabuľke najviac súperite?

Predbehli sme Banskú Bystricu, Nitru, Baník Prievidza. Na Trnavu a Slovan zatiaľ nestačíme... (smiech.) Z malých nás o dve miesta predbehol len Lieskovec, ale chlapi z Poľany to robia dobre.

Okrem radosti má prvá desiatka aj nejaký praktický efekt? Ozývajú sa napríklad noví sponzori?

Sponzori, uvidíme, ako zareagujú. Na základe deviateho miesta nám už ale zväz prisúdil dotáciu 9260 eur, ktorú investujeme do detí. Máme šťastie, že tenisový zo športových zväzov na Slovensku pracuje azda najlepšie a má dobrý systém.

Kto sú hráči, ktorím môžeme najviac ďakovať?

TK Vysoké Tatry, to je Mišo Pažický, hráč extraligy a sparing Dominiky Cibuľkovej. Domino Šproch, Matúš Hadidom, Robo Turzák, Luky Klein, Juro Simčák ako naši hosťujúci hráči posunuli vlani Spišskú Novú Ves na piate miesto extraligy a tvoria jej základnú kostru. Do extraligy nás pomohol dostať ako hráč aj špičkový český tréner Jaro Pospíšil. Ak by som chcel ale naozaj ďakovať, musel by som prečítať azda celý zoznam členov, lebo hráme rôzne vekové súťaže, veľa bodov klubu nazbierala napríklad Romana Čisovská. Tešia ma aj úspechy našich odchovancov v zahraničí.

Pri zahraničí o kom a o čom hovoríme?

Martina Košťálová, Katka Poljaková, Nikola Doláková, či Tomáš Grejtár sa presadili v americkom univerzitnom tenise, ktorý je svojou úrovňou, asi neprekvapím, veľmi vysoko. Prvé tri dámy na Hawaii, Tomáš zase spôsoboval vrásky texaským súperom.

Môžme vyjasniť vzťah tatranského klubu a Spišskej Novej Vsi? Koho farby títo hráči vlastne reprezentujú?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Simčák: Sme deviaty najlepší klub v krajine