Futbalový zväz, Únia ligových klubov a polícia sa k možnej korupcii nemôžu vyjadriť

Po dvoch prehrách v rade prišlo víťazstvo v Trenčíne proti Nitre. Jediný gól zápasu zaznamenal Anton Sloboda.
Po dvoch prehrách v rade prišlo víťazstvo v Trenčíne proti Nitre. Jediný gól zápasu zaznamenal Anton Sloboda. (Autor: TASR - Lukáš Grinaj)
TASR|4. jún 2018 o 16:14

ÚLK iniciuje stretnutie s oddelením integrity futbalu v rámci SFZ.

BRATISLAVA. Slovenský futbalový zväz (SFZ), riadiaci orgán Fortuna ligy Únia ligových klubov aj oddelenie komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru zareagovali na medializované obvinenie majstra Spartaka Trnava, že mohol vyhrať titul v sezóne 2017/2018 vďaka korupcii.

V pondelok o tomto podozrení podľa vlastných zistení informovali topky.sk.

Podľa tohto webového portálu existujú zadokumentované svedectvá a dôkazy o podplácaní hráčov v zápasoch slovenského fortunaligového majstra.

Zväz, ÚLK aj polícia reagovali oficiálnymi stanoviskami, ktoré agentúra TASR a denník SME uverejňujú v plnom znení a bez redakčných úprav.

Stanovisko Prezídia Policajného zboru pre TASR:

"S poukazom na § 6 ods. 4 Trestného poriadku nie je možné poskytnúť informácie, pretože poskytnutie informácií by porušilo alebo ohrozilo záujmy uvedené v ods. 2 citovaného ustanovenia Trestného poriadku."

Oficiálne stanovisko SFZ:

"V záujme Slovenského futbalového zväzu je, aby sa medializované informácie o možnej manipulácii stretnutí v 1. lige, ktoré sa objavili dňa 4. júna vo viacerých médiách, vyšetrili.

Keďže momentálne prebieha vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní a Slovenský futbalový zväz nedisponuje oficiálnymi informáciami z vyšetrovania, nemôže sa k celej záležitosti v tejto chvíli vyjadriť."

Oficiálne stanovisko Únie ligových klubov:

"V zmysle už publikovaného vyjadrenia Slovenského futbalového zväzu je aj záujmom Únie ligových klubov, aby sa medializované informácie o možnej manipulácii stretnutí v najvyššej futbalovej súťaži mužov, ktoré sa objavili dňa 4. júna vo viacerých médiách, vyšetrili.

Keďže momentálne prebieha vyšetrovanie orgánov činných v trestnom konaní a Únia ligových klubov nedisponuje oficiálnymi informáciami z vyšetrovania, nemôže sa k celej záležitosti v tejto chvíli vyjadriť.

V záujme zachovania dobrého mena najvyššej futbalovej súťaže mužov prezident ÚLK okamžite iniciuje stretnutie s oddelením integrity futbalu v rámci SFZ, keďže naším spoločným záujmom je, aby predmetné informácie boli riadne vyšetrené.

Zároveň prehlasujeme, že poskytneme maximálnu súčinnosť všetkým orgánom SFZ, príp. NAKA, pri objasňovaní medializovaných informácií."

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Futbalový zväz, Únia ligových klubov a polícia sa k možnej korupcii nemôžu vyjadriť