Sekera rokuje o novej zmluve, možno rozhodne arbitráž

Andrej Sekera
Andrej Sekera (Autor: SITA/AP)
TASR|6. júl 2011 o 07:59

Podľa agenta slovenského obrancu sa jeho klient dohodne s klubom Buffalo Sabres na novom kontrakte ešte pre začiatkom arbitráže.

BUFFALO. Slovenský hokejový obranca Andrej Sekera sa v utorok v súvislosti s rokovaniami o novej zmluve so zámorským klubom NHL Buffalo Sabres obrátil na arbitráž. Hráčov agent však vyslovil presvedčenie, že obe strany sa dohodnú na dlhodobom kontrakte ešte pred jej zasadnutím.

Sekera po skončení sezóny nadobudol štatút obmedzeného voľného hráča a aby sa po 1. júli nestal úplne voľným hráčom, vedenie "šablí" mu ponúklo povinné 10-percentné navŕšenie platu, čím si zabezpečilo možnosť ďalších rokovaní. Sekera podľa agenta Allana Walsha taktiež využil svoje právo, zakotvené v kolektívnej zmluve, a o výške jeho mzdy tak môže rozhodnúť až nezávislý sudca. Sekerovým prípadom by sa mala arbitráž zaoberať približne v polovici augusta, dovtedy majú klub aj hráč priestor na ďalšie rokovania. Podľa Walsha získa Sekera nový kontrakt mimo arbitráže v priebehu pár týždňov.

Sekera s vyše štvorročnými skúsenosťami v NHL si v uplynulej sezóne vylepšil svoje bodové maximum, keď v 76 zápasoch získal 29 bodov. Za minulý ročník zarobil 1.25 milióna dolárov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Sekera rokuje o novej zmluve, možno rozhodne arbitráž