Šéf ICF Feldhoff chápe slovenské sklamanie, za zmeny však nie je

TASR|21. aug 2004 o 08:39

Atény 21. augusta (TASR) - Do nedele by oficiálne stanovisko k afére Martikán mala zaujať aj Medzinárodná kanoistická federácia (ICF), ktorá zastrešuje ...

Atény 21. augusta (TASR) - Do nedele by oficiálne stanovisko k afére Martikán mala zaujať aj Medzinárodná kanoistická federácia (ICF), ktorá zastrešuje aj odvetvie vodného slalomu. Veľké nádeje od výsledkov federácie by si však slovenská verejnosť, ktorú pohoršilo odsunutie Michala Martikána z najvyššieho stupňa po chybnej penalizácii, sľubovať nemala.

Už v piatok večer prijal pozvanie do Slovenského domu aj prezident ICF Ulrich Feldhoff a v rozhovoroch s predstaviteľmi Slovenského olympijského výboru (SOV) naznačil, že v poradí sa už s najväčšou pravdepodobnosťou nič meniť nebude a že zlato teda zostane Francúzovi Tonymu Estanguetovi. "Pán Feldhoff sa vyjadril, že chápe slovenské sklamanie, zároveň však zdôraznil, že ICF sa bude jasne držať svojich pravidiel, podľa ktorých videozáznam nie je dôkazovým materiálom a o to viac, že ide o preteky na úplne najvyššom fóre - olympiáde. V poradí si teda neželá už žiadne zmeny," prezradil šéf športovej časti slovenskej výpravy Vladimír Miller. Oficiálne znenie odpovede ICF protestujúcim Slovákom však bude známe najskôr až v nedeľu.

Nežičlivé stanovisko ICF však vedenie slovenskej výpravy neodradí od toho, aby podniklo ďalšie kroky na diplomatickom poli, športový arbitrážny súd nevynímajúc. SOV navyše bude s Martikánom zaobchádzať ako s aténskym olympijským víťazom a vyplatí mu teda aj rovnakú prémiu - 2 milióny korún.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijsk黊éf ICF Feldhoff chápe slovenské sklamanie, za zmeny však nie je