Sedlák je na skúške v Karvinej, pribudli zranenia

Tomáš Sedlák. Nový michalovský kapitán.
Tomáš Sedlák. Nový michalovský kapitán. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|27. jan 2017 o 00:00

MFK Zemplín sa obzerá po posilách, v príprave ešte neprehral.

MICHALOVCE. Herné previerky na jarnú časť Fortuna ligy zatiaľ michalovským futbalistom vychádzajú.

V doterajších troch prípravných dueloch neokúsili trpkosť prehry, keď remizovali s Bardejovom (1:1) a vyhrali nad Ferencvárosom Budapešť (1:0) a Trebišovom (3:1).

Do začiatku súťaže odohrá prvoligista ešte štyri súboje, avšak už proti kvalitnejším protivníkom.

Majú na čom pracovať

Víťazstvo nad susedným Trebišovom, ktorý vedie tretiu ligu Východ, sa zrodilo v stredu večer, a to po jednoznačnom priebehu.

„Dali sme príležitosť všetkým zdravým hráčom, aby sme získali ešte väčší prehľad hlavne o mladíkoch. Zápas splnil to, čo sme chceli. Vedeli sme, že súper bude brániť, takže sme si precvičili postupný útok. Bolo vidieť ešte rezervy, popracovať musíme na presnej prihrávke či na finálnej fáze. Duel nám ukázal dobré aj zlé stránky,“ vyjadril sa tréner MFK Zemplín Anton Šoltis.

Zatiaľ dáva dosť šancí aj hráčom z dorastu (René Lukáč, Peter Kolesár, Anton Antonov). V akom svetle sa mladíci javia?

„Všetci majú perspektívu, len musia tvrdo pracovať. Čakajú nás už ťažší súperi a až v tých zápasoch sa ukáže, ako na tom sú.“

Turík a Regáli opäť „out“

Zemplínčania sú stále v objemovej záťaži, ale v najbližších dňoch už preladia na herné činnosti.

„V sobotu nás v Užhorode čaká súboj s ukrajinským Luckom a v pondelok odchádzame na herné sústredenie do Vysokých Tatier, v rámci ktorého odohráme dva zápasy s poľskými tímami. V utorok s Górnikom Zabrze a v sobotu v Krakove s Cracoviou, pre ktorú to bude generálka na ligu,“ prezradil michalovský lodivod.

V tomto týždni vypadli z tréningového procesu až štyria hráči. „Sedlák odišiel skúšať šťastie do českej Karvinej, za ktorú v stredu aj odohral zápas. Uvidíme, či tam ostane. Keď si nič nenájde, vráti sa, lebo stále má platnú zmluvu. Ďalší traja hráči sú zranení. Danko má natiahnutý priťahovač a u Regáliho a Turíka sa znovu ozval chrbát. Nie je to až v takom stave ako predtým, preto verím, že všetci sa dajú čím skôr dokopy.“

Stále bez kvarteta

Žiadny posun zatiaľ nenastal ani v prípade kvarteta Koscelník, Podhorin, Kunca a Perez, ktorí odmietajú predĺžiť zmluvy.

„Stále trénujú individuálne a chcú zmeniť pôsobisko. Keby si to rozmysleli a dohodli sa s klubom na nových kontraktoch, nemáme problém zobrať ich späť, lebo záujem o nich máme. Pracovať však budeme iba s hráčmi s dlhodobými zmluvami. Nechceme, aby sa káder o pol roka znovu rozsypal, pretože len od leta z neho odišlo asi pätnásť hráčov, čo je veľmi veľké číslo. Radi by sme to konečne zastabilizovali,“ povedal Šoltis

.„Keď u nás títo hráči nebudú pokračovať, budeme musieť zohnať náhradu. Určite sa však musíme posilniť.“

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sedlák je na skúške v Karvinej, pribudli zranenia