Sedemsto divákov aplaudovalo výbornému hokeju

Hanbu si neurobili. Gelničania prehrali v Humennom rozdielom triedy, ale ich výkonu tlieskali aj domáci.
Hanbu si neurobili. Gelničania prehrali v Humennom rozdielom triedy, ale ich výkonu tlieskali aj domáci. (Autor: jope)
Sportnet|30. jan 2014 o 00:00

Prvé dve tretiny sa líder z Humenného potrápil.

GELNICA. Líder II. ligy Východ privítal na svojom ľade Slovan Gelnica. Už na rozcvičke bolo zjavné, že domáci tím hýri skúsenými hráčmi z extra a aj prvoligových ľadov.

Tréner Gelnice Štefan Pollák upozornil hráčov na to, že s domácimi sa nedá hrať útočný hokej. Chlapcom prízvukoval dôsledné bránenie v a pokúšať sa o brejky. „Trvalo skoro 16 minút, kým domáci Ficko prestrelil v presilovke nášho brankára. Druhá tretina prebiehala v podobnom štýle. Domáci s pribúdajúcimi minútami znervózneli, pretože nečakali taký sústredený odpor súpera,“ opísal vedúci gelnickej výpravy Marián Znak.

V tretej tretine pre zranenie s musel odstúpiť gelnický brankár Trochta, ale Palko ho stopercentne nahradil. Po niekoľkých minútach dkrivkal do kabíny aj Radovan Znak. Tréner hostí musel v zostave výrazne improvizovať. V závere už Gelničanom, hrajúcim prakticky na dve päťky, chýbali sily a domáci prikrášlili výsledok dvoma gólmi. Konečné skóre zápasu bolo pre Gelničanov veľmi kruté.

„Po záverečnom hvizde rozhodcu odmenilo vyše 700 divákov obidve mužstvá spontánnym potleskom. A to sa na našich štadiónoch stáva málokedy!

Aj po zápase viacerí diváci uznanlivo kývali funkcionárom Gelnice a ďakovali im za to, že mohli sledovať výborný zápas – údajne najlepší v tejto sezóne na humenskom ľade,“ povedal Marián Znak.

Výsledok, II. liga,Východ – dospelí: Humenné – Gelnica 5:0 (1:0, 1:0, 3:0).

V sobotu o 17.30 hod. privítajú Gelničania doma Sabinov a hneď na druhý deň sa v predohrávke 21. kola o 16. hodine stretnú doma s Rimavskou Sobotou.

Mládežnícky hokej: Dorast-juniori: Kežmarok – Gelnica 3:1 (1:0, 2:2, 0:0), góly Gelnice: M. Števlík 2.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sedemsto divákov aplaudovalo výbornému hokeju