Scherr opúšťa post lídra amerického Olympijského výboru

SITA|6. mar 2009 o 09:30

S účinnosťou od 31. marca odchádza z postu výkonného riaditeľa Olympijského výboru USA Jim Scherr a jeho miesto dočasne zaujme členka výboru riaditeľov Stephanie Streeterová.

COLORADO SPRINGS. S účinnosťou od 31. marca 2009 odchádza z postu výkonného riaditeľa Olympijského výboru USA (USOC) Jim Scherr a jeho miesto dočasne zaujme členka výboru riaditeľov Stephanie Streeterová. Nečakanú personálnu zmenu na najvyššej výkonnej pozícii oznámil USOC vo štvrtok.

"Olympijský výbor USA je nesporne silnejší ako pred šiestimi rokmi a Jim Scherr má na tom obrovský podiel. Viedol našu organizáciu v čase bezprecedentných výziev a zmien s neoblomnou vôľou, ktorá priniesla úspechy amerických športovcov. Sme Jimovi zaviazaní za jeho skvelé služby v prospech amerického olympijského hnutia a želáme mu úspech v jeho ďalšom živote," komentoval prezident USOC Larry Probst.

Scherr začal pre USOC pracovať v novembri 2000 ako riaditeľ pre športové zdroje, mal vtedy za sebou mimoriadne úspešné desaťročné pôsobenie na pozícii výkonného riaditeľa Zápasníckej federácie USA (USA Wrestling). V marci 2003 prijal ponuku riadiť operatívne záležitosti z postu dočasného výkonného šéfa USOC, ktorý zastával až do apríla 2005, keď sa jeho mandát zmenil na riadny. V období 2003 - 2004 vykonal reorganizáciu vedenia a riadiacich štruktúr, ktoré zakotvil v nových stanovách USOC a zavŕšil vymenovaním 11-členného výboru riaditeľov v máji 2004. "Bolo pre mňa cťou slúžiť USOC a viesť taký talentovaný tím spolupracovníkov veriacich v úspech misie tejto organizácie. Spolu sme dokázali niečo, čo sa pred šiestimi rokmi zdalo nemožné. Myslím, že sa nám podarilo zabezpečiť svetlú budúcnosť pre olympijské aj paralympijské nádeje a pre všetkých mladých ľudí, ktorých životy nadobudnú možnosťou športového vyžitia novú kvalitu," povedal Scherr.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Scherr opúšťa post lídra amerického Olympijského výboru