Šatan je v NHL témou, môžno zmení klub

Sportnet|23. jan 2004 o 00:00

Do uzávierky transferov v NHL zostáva už len čosi vyše šiestich týždňov. Po 21.00 hodine nášho času (SEČ) 9. marca sa až do konca play off nemôže uskutočniť ani jedna hráčska výmena. Tesne pred termínom sa však už tradične uskutoční v zostavách klubov ..

Do uzávierky transferov v NHL zostáva už len čosi vyše šiestich týždňov. Po 21.00 hodine nášho času (SEČ) 9. marca sa až do konca play off nemôže uskutočniť ani jedna hráčska výmena. Tesne pred termínom sa však už tradične uskutoční v zostavách klubov viacero zmien s vyhliadkami na play off. V poslednom čase je aktuálna aj výmena hráča z finančných príčin. Spravodajský server Foxsports uverejnil mená hokejistov, ktorí sú veľmi vážnymi kandidátmi na zmenu tímu.

Miroslav Šatan, Buffalo Sabres - Je to výborný kanonier, ktorý často strieľa na bránku. Je rýchly, kreatívny a vyniká v súbojoch jeden proti jednému. Slabšie stránky má pri hre do tela a v obranných povinnostiach. V NHL sa však presadil pre svoje prednosti.

Prečo je témou: Horšia sezóna a nevyrovnané výkony Šatana nepridávajú na pohode Buffalu. Zmena prostredia môže byť pre útočníka novou výzvou.

Peniaze: Tento rok má kontrakt na 4,75 milióna dolárov, v budúcej sezóne dostane 5,25 mil.

Kto má záujem: Vo Východnej konferencii potrebujú posilniť útok tímy New Jersey Devils, Montreal Canadiens a NY Islanders. Problémom by však pre nich mohla byť Šatanova zmluva, o rok má dostať relatívne dosť veľa peňazí. V Západnej konferencii neodmietnu kvalitného krídelníka St. Louis Blues a San Jose Sharks by sa potrebovali preniesť do play off.

Alexej Žamnov, Chicago Blackhawks - Mohutný hráč s dobrými korčuliarskymi schopnosťami i vedením puku. Pri presilovkách je efektívny v pozícii obrancu na modrej čiare. Vie však dobre zahrať aj oslabenia. Problémom môže byť operácia chrbta, vynechal už 35 zápasov.

Prečo je témou: Chicago sa výrazne vzdilo boj o postup do play off, navyše sa Rus stane po sezóne voľným nechráneným hráčom a mužstvo oňho môže prísť i tak, preto je výmena lepším riešením.

Peniaze: V lete mu uplynie kontrakt, v tejto sezóne dostane 4,5 mil. dolárov.

Kto má záujem: Mená mužstiev sú skoro tie isté ako u Šatana. Ofenzívneho centra s fyzickým prejavom by privítali v New Jersey, v Montreale, v San Jose i v Ottawe.

Radek Bonk, Ottawa Senators - Pri bežných herných situáciách je to v tejto sezóne horšie, avšak body zbiera v presilovkách (21). Napriek fyzickým dispozíciám (95 kg, 190 cm) nehrá silového forvarda. Má zmysel pre hru, je súťaživý a zručný s presnou prihrávkou.

Prečo je témou: Generálny manažér Ottawy John Muckler vyhlásil, že nikoho z mužstva nevymení, no tréner Senators Jacques Martin je už unavený čakaním na lepšie výkony Bonka. Český útočník bude pri zaujímavej ponuke určite k dispozícii na výmenu.

Peniaze: V lete mu uplynie kontrakt, v tejto sezóne zarobí 3,5 mil. dolárov. V lete sa stane voľným nechráneným hráčom.

Kto má záujem: Čech môže zamieriť do Atlanty či do St. Louis, San Jose a vylúčené nie je ani Colorado.

Jason Arnott, Dallas Stars - Fyzicky nadaný i talentovaný útočník skĺzol do priemeru. Pod jeho pokles sa podpísla najmä psychika. Chýba mu zápal, snaha podať maximálny výkon.

Prečo je témou: V tíme Dallasu si nemôže byť miestom istý nik. Majiteľ klubu Tom Hicks má už toho dosť. V tíme už „utopil" príliš veľa peňazí. Odchodom Arnotta sa môže začať prestavba mužstva.

Peniaze: V lete mu uplynie kontrakt (3,85 mil.) a stane sa voľným nechráneným hráčom.

Kto má záujem: Opäť tie isté mená - Montreal, St. Louis či San Jose. Zraneniami sužované Toronto či Atlanta môžu tiež prekvapiť.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Šatan je v NHL témou, môžno zmení klub