Strachová: Vlhová je ako Pärsonová. Prekvapuje ma jej dominancia v slalome

Petra Vlhová so zlatou medailou zo ZOH Peking 2022.
Petra Vlhová so zlatou medailou zo ZOH Peking 2022. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|10. feb 2022 o 19:00

Kombinácia je veľká lotéria.

Na olympiáde vo Vancouveri 2010 získala v slalome bronzovú medailu. O štyri roky neskôr bola v Soči vlajkonosičkou českej výpravy. V súčasnosti je ŠÁRKA STRACHOVÁ lyžiarskou expertkou na českej televízii.

„Zjazdové lyžovanie sledujem naživo a cez deň už toho veľa nestíham. Spomienky na moje olympiády sú živé a je fajn si ich takto pripomenúť,“ tvrdí bývalá česká lyžiarka.

Keď po úvodnom kole slalomu bola Vlhová až ôsma, zrejme málokto veril, že by mohla získať zlatú medailu. Ako vnímate jej znovuzrodenie?

Boli to krásne a zaujímavé preteky. Nervy do posledného momentu, nielen pre Petru, ale pre viaceré lyžiarky. Nebolo zásadné ôsme miesto po prvom kole, ale skôr strata, ktorú mala Vlhová 0,72 sekundy na najrýchlejšiu Lenu Dürrovú. V obrovskom slalome už bolo po úvodnom kole jasné, že o medaily nezabojuje. Tentoraz to bolo iné. Pred Petrou navyše boli pretekárky, ktoré po technickej stránke pred ňou byť nemali. Bolo pravdepodobné, že keď sa jej podarí druhá jazda, môže ich manko stiahnuť.

Vlhová pred druhým kolom povedala švajčiarskemu trénerovi Maurovi Pinimu, aby trať postavil náročnejšie ako pôvodne plánoval. Ako veľmi jej to pomohlo?

Prvé kolo bolo jednoduché a postavené do rýchlosti. Neukázali sa natoľko technické rozdiely medzi jednotlivými lyžiarkami. Petra priznala, že bojuje s agresívnym snehom. Jej štýl je technický, ale zároveň silový. A sneh v Pekingu neodpustí ani menšie zahranenie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Strachová: Vlhová je ako Pärsonová. Prekvapuje ma jej dominancia v slalome