Sagan nemá v Kalifornii súpera

Peter Sagan
Peter Sagan (Autor: SITA/AP)
Miloslav Šebela|15. máj 2012 o 20:25

Slovenský cyklista vyhral s prevahou druhú etapu pretekov v Kalifornii a patria mu dresy pre najlepšieho pretekára v troch súťažiach.

BRATISLAVA. "Možno cyklistika nie je pre mňa. Pred dvomi rokmi som mal v tejto etape pád a teraz opäť," vtipkoval Peter Sagan s americkými novinármi.

Na pretekoch okolo Kalifornie jazdí v skvelej forme. Napriek pádu a neskôr výmene kolesa zvládol záver druhej etapy opäť najlepšie a zvíťazil.

"Pri páde som si udrel bok nohy, ale v pohode. S rukou som počas jazdy krútil, pretože som mal obavy či som si nevykĺbil rameno. Zo začiatku som cítil veľkú bolesť, ale pomaly to už prechádza." sprostredkoval Saganovu reakciu jeho manažér Jozef Korbel.

"Mám nesmiernu radosť, pretože ten pád bol nepríjemný, ale posledné kilometre som nemyslel na tieto veci. Znova mi skvele pomáhal celý tím."

V Kalifornii je zatiaľ držiteľom dresov v troch súťažiach - v celkovom hodnotení, pre najlepšieho pretekára do 25 rokov aj pre najlepšieho šprintéra.

V Kalifornii vyhral už piatu etapu v kariére.

Vlaňajší víťaz Američan Horner tipuje, že Sagan vyhrá tento rok ešte tri ďalšie etapy.

"V zákrutách ide ako na koľajniciach. Skvele drží smer a ešte vie zrýchliť. Dnes bol neporaziteľný," vravel o Slovákovi pre velonews tretí v cieli Austrálčan Leigh Howard.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Sagan nemá v Kalifornii súpera