Sabinovčania vedia, kde ich tlačí topánka

Emil Jacko. Stojí pred novou trénerskou výzvou.
Emil Jacko. Stojí pred novou trénerskou výzvou. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|14. júl 2009 o 00:00

Pod taktovkou nového trénera Emila Jacka sa začiatkom mesiaca pustili do prípravy hráči treťoligového Slovana Sabinov, ktorí skončili na dvanástom mieste v uplynulom ročníku.



SABINOV. Hneď po prvom tréningu odišli na krátky trojdňový tréningový kemp do Maďarska, kde odohrali prvé prípravné stretnutie.

Zatiaľ bez kvarteta hráčov

Viac ako dvadsať hráčov má k dispozícii nový kormidelník, ktorý vlani skončil so Spišským Podhradím na ôsmom mieste, kam by rád doviedol aj svoj súčasný káder. "Pred nami je dosť práce, aby sme mohli naplniť naše ciele. Radi by sme hrali v strede tabuľky a mohli sa pokojne pripravovať a neobávať sa bojov o záchranu. Letné prípravné obdobie nie je dlhé a nedá sa toho veľa natrénovať po kondičnej stránke. Musíme trocha obnoviť aj kondíciu a venovať sa hernej stránke. V Maďarsku sme odohrali prípravné stretnutie s Kenderesom, ktoré sme vyhrali 2:1 po góloch Perecara a Fecka," hovorí tréner E. Jacko, ktorý sa v sobotu vrátil z krátkej dovolenky. Mužstvo sa za ten čas pripravovalo pod vedením druhého trénera Tomaška. V nedeľu odohral Slovan druhé stretnutie z plánovaných siedmich. Štvorica hráčov Bystroň, Martaus, Andraščík a Valkovič sa ešte nezapojila do prípravy, čo trocha novému lodivodovi robí vrásky na čele. "O niekoľko dní voľna navyše požiadal brankár Valkovič, zranený je Andraščík a dvojica Bystroň a Martaus ešte dovolenkuje. K dispozícii máme viac ako dvadsať hráčov, ak nerátam spomínanú štvoricu. V nedeľu sme s Kendicami remizovali 1:1, náš gól zaznamenal Daniel Sochovič. Stiahli sme viacerých hráčov z hosťovaní, aby sa mohli ukázať, pričom v nedeľňajšom zápase sa vystriedalo na umelom trávniku 21 hráčov. Chcel som vidieť všetkých hráčov, aj keď o niektorých som už mal dosť informácií. Duel poodhalil naše rezervy a niektorí chlapci musia poriadne na sebe pracovať a zabojovať o treťoligový dres," prezrádza nový lodivod. Na budúci pondelok by rád uzavrel káder pre jesennú časť nového ročníka, no ešte predtým hráčov Slovana čakajú tri stretnutia. Dnes o 17.30 v N. Šebastovej si zmerajú si ligovým dorastom Tatrana, v nedeľu sa zúčastnia turnaja v Bardejovskej Novej Vsi. Na budúci utorok ich čakajú druholigové Lipany a generálku na prvé majstrovské stretnutie absolvujú s Veľkým Šarišom 26. júna. "V najbližších dňoch sa rozhodne, kto zostane v kádri, ale nik z hráčov zatiaľ nehlásil odchod. Ak sa niekto zo spomínanej štvorice nezapojí, budeme hľadať posily na ich miesta. Máme pred sebou ešte dva týždne, počas ktorých musíme tvrdo pracovať na príprave i prípadnom posilnení kádra," dodal E. Jacko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sabinovčania vedia, kde ich tlačí topánka