Sabinov sa v Plavnici na veľa nezmohol

Ilustračné
Ilustračné (Autor: archív)
Peter Rindoš|12. sep 2016 o 00:00

Očakávala sa dramatická zápletka, napokon to bola jednoznačná záležitosť.

PLAVNICA. Očakávala sa dramatickejšia zápletka, napokon to ale bola jednoznačná záležitosť.

Sabinov sa v Plavnici nezmohol na vážnejší odpor a domácim podľahol hladko 0:3.

Hostia začali lepšie, územná prevaha ani náznaky niekoľkých šancí im ale úspech nepriniesli. Úvodný gól naklonil misky váh na stranu domácich.

„Hráči sa môžu za dnešný výkon hanbiť,“ zhodnotil výkon svojich hráčov rozladený tréner Sabinova Ľubomír Puhák, ktorý nad výkonom svojich zverencov iba nechápavo krútil hlavou.

Domáci čakali, čo urobíme

Pre hostí sa začal zápas nádejne. Hneď prvý prienik v úvodnej minúte do územia šestnástky priniesol pre Sabinov veľkú možnosť, keď po kontakte domáceho brankára s hosťujúcim hráčom sa hostia dožadovali penalty.

Piatemu tímu súťaže patrila herne celá úvodná štvrťhodina. Avšak bez efektu.

„V prvom polčase sme boli lepšie mužstvo. Plavnica iba čakala čo urobíme, no, žiaľ, my sme to nevyužili. Asi si hráči mysleli, že ak máme jedenásť bodov a za sebou tri víťazné zápasy, bude to jednoduché,“ hodnotil duel Ľ. Puhák.

Hernú dominanciu Sabinova narušila až gólová koncovka domáceho Matúša Dlugoša. Ten sa umným podržaním lopty presadil strelou z hranice šestnástky.

Od tohto okamihu sa domáci Plavničania začali stále viac a viac presadzovať.

Góly bežne nestrieľa

Jeden z úspešných strelcov domácich bol Filip Vojtek. Mladý obranca zaznamenal druhý gól, z ktorého mal obrovskú radosť.

„Nie som práve typ hráča, ktorý bežne strieľa góly. Samozrejme, to, že som trafil a pomohol mužstvu, ma veľmi potešilo,“ rozhovoril sa hráč FK Plavnica.

Pre úspešného strelca pritom všetko mohlo vyznieť úplne inak. Hneď v úvode zápasu totiž pocítil pri strete tvrdý atak hosťujúceho hráča. Chvíľu to vyzeralo, že zápas ani nedohrá.

„Súper ma trafil do kolena. Prvé minúty som ani nevedel, či to vôbec rozchodím. Našťastie, po niekoľkých minútach sa to stále zlepšovalo, takže som mohol dohrať,“ povedal.

Plavnicu výhra povzbudila

Podľa Ľ. Puháka nebola Plavnica v zápase lepšie mužstvo. Fakt ale je, že hostí nepúšťala do vyložených šancí. Na druhej strane, tie kľúčové, ktoré mala, dokázala využiť.

„Prišli sme sem s cieľom minimálne neprehrať. Verili sme si. Žiaľ, prístup všetkých našich hráčov bol zlý a to sa napokon odzrkadlilo,“ podotkol tréner hostí.

Naopak, pre domácich je víťazstvo o triedu povzbudzujúci moment.

„Dá sa povedať, že pre nás to bol v tejto fáze šesťbodový zápas. Veľmi sme ho chceli vyhrať, takže víťazstvo má pre nás vysokú hodnotu,“ poznamenal F. Vojtek.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Sabinov sa v Plavnici na veľa nezmohol