Rusi neuspeli s odvolaním pre veslárov, skúšajú to ďalej

Fedorovcev dostal štvorročný dištanc. (ilustračná snímka)
Fedorovcev dostal štvorročný dištanc. (ilustračná snímka) (Autor: TASR/AP)
SITA|3. aug 2016 o 13:28

Športový arbitrážny súd (CAS) zamietol odvolanie 17 ruských veslárov proti zákazu štartu na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

RIO DE JANEIRO. Športový arbitrážny súd (CAS) zamietol odvolanie 17 ruských veslárov proti zákazu štartu na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

Rozsudok vyniesla vysunutá divízia pracoviska v dejisku Hier XXXI. olympiády, potvrdila tým rozhodnutie Medzinárodnej veslárskej federácie (FISA), ktorá postupovala v súlade s pokynmi Medzinárodného olympijského výboru (MOV) po zverejnení správy Richarda McLarena o štátom riadenom dopingovom podvode v Ruskej federácii.

FISA pôvodne nepustila do Ria trio Ivan Podšivalov, Anastasia Karabelščikovová, Ivan Balandin, dodatočne zoznam rozšírila na 22 mien z 28 nominovaných na OH, hoci viacerí z nich nemali nepriaznivý antidopingový nález.

Federácia v týchto prípadoch poukázala na nezrovnalosti v metodológii testovania zakázaných látok.

Nedôveryhodné kontroly

Športovci vraj neprešli dôveryhodnou kontrolou v zahraničí.

CAS sa s týmto názorom stotožnil a nevyhovel odvolaniu 17 Rusov: Daniila Andrienka, Alexandra Bogdašina, Alexandry Fiodorovovej, Anastasie Ianinovej, Alexandra Kornilova, Alexandra Kuleša, Dmitrija Kuznecova, Jeleny Lebedevovej, Jeleny Oriabinskej, Julie Popovovej, Jekateriny Potapovovej, Alevtiny Savkinovej, Jeleny Šataginovej, Maxima Telitcyna, Anastasie Tichanovovej, Alexeja Vikulina a Semiona Jaganova.

Nádhradníci sú už známi

Miesta ruských posádok zaujmú v Riu Gréci (mužská štvorveslica), Taliani (mužská osemveslica s kormidelníkom a ženský dvojskif ľahkých váh) a Austrálčanky (ženská mužská osemveslica s kormidelníkom).

Zloženie ruskej výpravy na OH by malo vzhľadom na okolnosti nadobudnúť konečnú podobu vo štvrtok 4. augusta. Ruská strana podala vo veci veslárov ďalšie dve odvolania na CAS.
Informácie pochádzajú z webu insidethegames.biz.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Olympijské»Rusi neuspeli s odvolaním pre veslárov, skúšajú to ďalej