Rožňava zdolala Veľké Kapušany, prezimuje na prvej priečke

Úspešný strelec. O dva góly MFK Rožňava sa postaral Peter Husár.
Úspešný strelec. O dva góly MFK Rožňava sa postaral Peter Husár. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|7. nov 2016 o 00:00

Konečných 6:0 je pre MFK Rožňava pekným uzavretím tohtoročnej sezóny.

ROŽŇAVA. V predohrávke prvého jarného kola nedali futbalisti MFK Rožňava súperovi z Veľkých Kapušian šancu a jedenástym jesenným víťazstvom potvrdili miesto na čele IV. ligy Juh.

Skóre otvorili domáci Rožňavčania už v 4. min. gólom Ďuričeka, čo ukázalo, že sa rozhodli nenechať nič na náhodu.

Do konca polčasu natiahli náskok Figúr a Kovács. Na začiatku druhého polčasu pečatil osud súpera štvrtým gólom Husár. Domáci však zostali pri streleckej chuti. Pár šancí síce zahodili, no Husár a potom Strelka ešte po góle pridali.

Konečných 6:0 je pre MFK Rožňava pekným uzavretím tohtoročnej sezóny.

Aj keby sa vzhľadom na vysoké víťazstvo Rožňavy na pôde súpera v prvom kole i tabuľkové postavenie zdalo, že všetky tromfy sú na strane domácich, tí k zápasu pristúpili zodpovedne.

„Súper mal v posledných kolách dobré výsledky. Remizoval s Čaňou a Krompachmi, vyhral vo Veľkom Folkmare. Nechceli sme ich podceniť. Veľmi nám pomohol prvý rýchly gól, zápas sme potom mali pod kontrolou. Hostia si nevytvorili ani jednu šancu, my sme hlavne v prvom polčase dokázali premeniť šance, čo nám veľmi pomohlo,“ povedal tréner MFK Rožňava Ladislav Dávid.

„Do druhého polčasu sme išli s tým, že nemôžeme nechať nič na náhodu. V poslednom kole na jar sa nám stalo, že sme vyhrávali 3:0 v Michaľanoch a zápas nakoniec skončil remízou. Chlapci zodpovedne pristúpili aj k druhého polčasu. Štvrtý gól bol rozhodujúci a zápas sa po ňom už len dohrával. Otázkou bolo iba to, koľko gólov ešte dokážeme dať.“

Rožňavčania budú zimovať na prvom mieste štvrtoligovej tabuľky. V minulosti to nebývalo zvykom.

„Sme veľmi radi. Celý tento rok bol výborný. Aj jarná časť a teraz jesenná. Nemôžeme však teraz v zime zaspať a ešte viac musíme zamakať, aby sme vedeli tieto dobré výsledky potvrdiť aj v jarnej časti,“ uzavrel Dávid.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňava zdolala Veľké Kapušany, prezimuje na prvej priečke