Rožňava rozhodla zápas s Michalovcami v samotnom závere

V zápase proti Michalovciam sa Branislav Nagy (vo výskoku) postaral o 15 bodov ŠPD Rožňava.
V zápase proti Michalovciam sa Branislav Nagy (vo výskoku) postaral o 15 bodov ŠPD Rožňava. (Autor: Peter Podolinský)
Peter Podolinský|12. jan 2016 o 00:00

Po koncoročnej pauze pokračovala II. basketbalová liga Východ.

Po koncoročnej pauze pokračovala minulý víkend II. basketbalová liga Východ. Vo vyrovnanom zápase sa rožňavským basketbalistom podarilo strhnúť víťazstvo na svoju stranu až v samotnom závere.

ROŽŇAVA. Siedme víťazstvo v aktuálnej sezóne si zapísali basketbalisti ŠPD Rožňava. Na domácej palubovke zdolali v sobotu podvečer tabuľkového suseda 1. BK D Michalovce.

Počas troch štvrtín bol zápas vyrovnaný a žiaden zo súperov si nedokázali vytvoriť výraznejší náskok. V druhom polčase sa domáci museli zaobísť bez dvojice vysokých hráčov. Lichvár sa zranil a Sýkora sa vyfauloval. Bolo teda treba hľadať alternatívy.

„Tréner Halko asi vie zahrať na každom poste, takže on tam hral,“ povedal rozohrávač ŠPD Rožňava Gasim Beshir. „Je to neskutočný bojovník. Mal štyri dobré fauly, ktoré vyviedli súpera z rytmu. Potom pod košom alternoval Braňo Nagy, tiež dobre zahral. A Ján Kilík. Bojovnosťou sme to uhrali.“

Na hre sa podpísal aj tréningový výpadok v ostatných troch týždňoch. Zlomilo sa to až v poslednej štvrtine. Za stavu 55:55 prišli dve premenené trestné hody a kôš za dva v podaní B. Nagya. Za tým trojka Halka. Hostia z Michaloviec odpovedali trojkou Kuska, no posledné tri minúty zápasu patrili Rožňave. Nakoniec vyhrala 67:58.

„Ukazuje sa, že v aktuálnej sezóne vieme posledných päť minút zahrať veľmi dobre. Aj keď prehrávame, dokážeme sa zomknúť. Padne nám napríklad trojka a vtedy začneme hrať, bojovať a otočíme zápas,“ povedal Beshir.

Sezóna v II. lige Východ je vo svojej polovici. Rožňavčania sa pohybujú okolo štvrtého miesta, pričom na konte majú sedem výhier a tri prehry. Oproti predchádzajúcej sezóne je to výrazný posun.

„Mohli sme však byť na tom ešte lepšie. Ale na to, koľko trénujeme, ako často sa vidíme, že stále niekto vypadne, tak výsledky sú celkom dobré,“ povedal Beshir.

Stále tak žije aj šanca dostať sa do prvej štvorky a hrať vo Final four. „Jasné, že by sme chceli prvú štvorku, ale uvidíme ako sa to vyvinie,“ povedal Beshir.

„Určite sa tam nebudeme chcieť dostať za každú cenu. No je to naším cieľom. Chceli by sme aj sami sebe dokázať, že na to máme. Keď sa to podarí, budeme radi.“

V úvodnom kole odvetnej časti budú v sobotu podvečer Rožňavčania hostiť na svojej palubovke UVLF Košice. V prvom zápase s nimi prehrali o dva 70:72.

„Doma by sme ich mohli zdolať. V prvom zápase sme ešte neboli rozohratí. Uvidíme, ako na tom bude Lichvár. Do zostavy by sa mal vrátiť Ádám,“ povedal Beshir.

Štatistika

Rožňava – Michalovce 67:58 (18:16, 30:30, 42:45)

body za Rožňavu M. Halko 11, M. Németh 7, M. Lichvár 6, P. Duck 5, J. Kilík 2 (B. Nagy 15, G. Beshir 13, J. Sýkora 4, I. Kúdela 2, T. Helmecy 1, T. Harhovský).

pp

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rožňava rozhodla zápas s Michalovcami v samotnom závere