Majsterka sveta sa cítila ako zombie, upokojila ju až slovenská hymna

Marianna Jagerčíková sa teší zo zlata v šprinte na MS v skialpinizme.

Majsterka sveta sa cítila ako zombie, upokojila ju až slovenská hymna

Marianna Jagerčíková sa teší zo zlata v šprinte na MS v skialpinizme. (Autor: Instagram/Marianna Jagerčíková)
Marianna Jagerčíková sa teší zo zlata v šprinte na MS v skialpinizme.
Marianna Jagerčíková sa teší zo zlata v šprinte na MS v skialpinizme. (Autor: Instagram/Marianna Jagerčíková)
Nikola Baďová|11. mar 2023 o 08:00

Zimná olympiáda je veľká motivácia.

Slovenská skialpinistka MARIANNA JAGERČÍKOVÁ si na nedávnych majstrovstvách sveta v Španielsku splnila veľký sen. Stala sa majsterkou sveta v šprinte. 

Vo finále rozhodli skúsenosti a tridsaťsedemročná reprezentantka nechala za sebou o desať rokov mladšie kolegyne. „Siahla som si na dno svojich síl. Som spokojná. Splnila som si predsezónny cieľ. Už by som mohla byť v podstate na prázdninách,“ zasmiala sa v rozhovore pre Sportnet. 

V rozhovore sa dozviete:

  • Prečo sa po víťazstve cítila ako zombie? 
  • Vďaka čomu sa jej podarilo vyhrať? 
  • Aký je jej ďalší cieľ? 
  • Na ktorom mieste by chcela zakončiť sezónu? 
  • Na ktoré slovenské preteky nastúpi? 

Gratulujeme k titulu. V predchádzajúcom rozhovore ste spomínali, že váš sezónny cieľ je, aby ste získali titul majsterky sveta v šprinte. Patrili ste k favoritkám na víťazstvo?  

Ďakujem. Konkurencia bola veľmi silná. Francúzska pretekárka Emily Harropová vlani vyhrala celkové poradie v šprinte a túto sezónu má na konte už tri víťazstvá v tejto disciplíne.

Doposiaľ suverénne vyhrávala a pred ostatnými súperkami mala náskok desať sekúnd. Je to veľmi silná súperka a ja som nebola favoritkou na majstrovstvách sveta. 

Marianna Jagerčíková (v strede) sa teší z víťazstva v šprinte na MS v skialpinizme.
Marianna Jagerčíková (v strede) sa teší z víťazstva v šprinte na MS v skialpinizme. (Autor: Instagram/Marianna Jagerčíková)

Čo sa vám odohrávalo v mysli, keď ste prešli cieľom? 

Bolo to zvláštne a zároveň neuveriteľné. Chcela som vyhrať, ale vedela som, že to bude náročné, pretože Emily bola veľmi silná. Zdalo sa mi, že tento cieľ je nedosiahnuteľný. Keď som bola na čele, tak som si vravela, že nesmiem povoliť. 

V cieli som mala problém si uvedomiť, že som vyhrala. Cítila som sa aj trochu fyzicky zle, pretože na mňa doľahlo celé úsilie. Mám to však po väčšine pretekov, ktoré som vyhrala a šla som na doraz. 

Zo začiatku som si víťazstvo na MS ani neužila. Musela som počkať zopár dní a až potom som sa začala tešiť. Keď som však dostala medailu a zaspievala si slovenskú hymnu, tak som bola spokojnejšia. 

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Ďalšie súťaže»Majsterka sveta sa cítila ako zombie, upokojila ju až slovenská hymna