Rozhodnúť môžu sršni už dnes

ČH Hornets to chcú dnes ukončiť. To sa môže podariť aj Modrým Drakom, ale až zajtra.
ČH Hornets to chcú dnes ukončiť. To sa môže podariť aj Modrým Drakom, ale až zajtra. (Autor: Veronika Janušková)
Marián Špacai|3. máj 2013 o 00:00

Bude extraligové finále rýdzo košické? Vodní pólisti ČH Hornets Košice sú už len malý krôčik od miestenky do boja o zlato.

Našliapnuté k nej majú aj ŠKP Modrí Draci, ale tí to musia potvrdiť ešte dvakrát.

KOŠICE. Vodnopólová Pharma Group extraliga rozbehla už svoju záverečnú fázu. Do semifinále play-off išli košické tímy s veľkou nádejou na finále.

K nemu sú momentálne bližšie ČH Hornets, kým ŠKP Modrí Draci musia odrážať protiútok Bratislavy.

Semifinále sa hrá do sedem získaných bodov. ČH Hornets si z nadstavby priniesli štyri, v stredu v Novákoch pridali piaty za remízu 11:11.

Aj keď teda nevyhrali, v podstate tak dosiahli to, čo chceli - domáci mečbal. Ak totiž vyhrajú dnes nad Novákmi doma, získajú šiesty aj siedmy bod, čo znamená finálovú miestenku.

„Sme radi za ten bod, ktorý znamená, že už v piatok môžeme rozhodnúť, ale inak sa o spokojnosti so zápasom v Novákoch hovoriť nedá. Nehrali sme veľmi dobre. Chýbali nám bratia Bačovci a Kusko a absencia troch hráčov sa v našom tíme prejaví. Najmä v tretej štvrtine sme vybuchli, napokon sme tridsať sekúnd pred koncom aspoň vyrovnali,“ uviedol krídelník ČH Hornets Miroslav Grutka.

Dnes o 14.00 hod. sa v košickej krytej plavárni hrá ďalší zápas série, ktorý už môže byť posledný. Ak sršni splnia úlohu, po skončení duelu budú môcť spokojne zasadnúť k televízoru a vychutnať si úvodný duel slovenských hokejistov na MS, ktorý sa začnína o 15.15 hod.

„Dúfam, že to tak bude - vyhráme a potom nám bude chutiť aj duel hokejistov s Francúzmi,“ dodal M. Grutka, ktorý sa v poslednom čase vcelku rozstrieľal.

Ragusová: Krempaský nám chýbal

Druhá semifinálová dvojica sľubovala ešte väčší boj a zatiaľ sa to aj napĺňa. ŠKP Modrí Draci Košice-Staré Mesto vstupovali do play-off s náskokom 4:0 na body, no v stredu v Bratislave prehrali 8:12 a tím z hlavného mesta znížil na 2:4.

„Žiaľ, namiesto Krempaského, ktorý nemal registračku, musel chytať Šomšág. Môže z neho vyrárásť dobrý brankár, ale má ešte len 16 rokov a rozdiel bol cíťiť, Krempaský nám chýbal. Chlapci bojovali, ale keď dostaneme štyri jednoduchšie góly, ťažko sa bráni,“ vykreslila trénerka ŠKP Modrí Draci Cinzia Ragusová.

Dnes o 18.30 hod. sa hrá v košickom bazéne, ale rozhodnutie ešte určite nepadne. Draci však môžu zvýšiť svoj náskok a následne v sobotu o 14.20 hod. opäť doma rozhodnúť. To by bol pre nich optimálny scenár.

„Do Bratislavy už cestovať nechceme, budeme sa snažiť rozhodnúť doma. Ak bude súper lepší, zatlieskame, ale hlavne, aby sme už hrali kompletní. Stratená Krempaského registračka sa už našla, takže už bude v bránke on,“ dodala Ragusová.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rozhodnúť môžu sršni už dnes