Rozhodca Lokšík aktérov do hry nepustil

Sportnet|2. feb 2011 o 00:00

Košickí hokejisti včera prepotili dresy, ale len pri rozkorčuľovaní na zvolenskom ľade. Stretnutie 50. kola extraligy sa ani nezačalo.

Zlyhala totiž technika, pokazila sa rolba, ľadová plocha ani po dodatočnej úprave nebola podľa hlavného rozhodcu Petra Lokšíka spôsobilá.

ZVOLEN. Stretnutie vo Zvolene sa malo začať včera o 17.00 hod. Päťdesiat minút po oficiálnom začiatku však hlavný rozhodca Peter Lokšík poslal zvolenských i košických hokejistov do kabíny. Stretnutie sa ani nezačalo.

V ľade ostali ryhy

"Po rozkorčuľovaní sme opustili klzisko, na ľad vyšla rolba, ostala však stáť v našom obrannom pásme v rohu. Tam sa zasekla, nejakých dvadsaťpäť minút ňou ani nevedeli pohnúť," komentoval nám nie štandardné zvolenské okolnosti asistent trénera Pavol Zůbek.

"S problémami sa potom na ľad dostala druhá rolba a ešte jeden nakladač. Na dvoch miestach však po pokazenej rolbe, ktorej sa zasekol nôž, ostala veľká ryha a si 3-4 centimetre hlboká. Ani po úprave ľadu to však nebolo v poriadku. Hlavný rozhodca sa bál stretnutie začať s tým, že sledoval bezpečnosť samotných hráčov, aby sa im na spomínaných miestach niečo nestalo. Asi po päťdesiatich minútach usúdil, že stretnutie nezačne."

Riešenie na generálnych manažéroch

Na oboch striedačkách sa včera podvečer diskutovalo. "Vôbec však nešlo o to, či domáci alebo my chceme na stretnutie nastúpiť. Bol to verdikt rozhodcu, on musí posúdiť stav hracej plochy. Potom sa na nás obrátil už len s tým, ako sa rozhodol."

Večer ešte nebolo jasné, aký osud stihne utorkové stretnutie 50. kola medzi Zvolenom a Košicami. "Na mieste sme to nemohli uzavrieť, dohodli sme sa, že sa spoja generálni manažéri oboch tímov s pánom Paščinským z Pro Hokeja a nájdu nejaké riešenie," povedal Pavol Zůbek a na otázku, či budú Košice trvať na kontumácii tohto stretnutia, odvetil: "Klub určite v horizonte jedného-dvoch dní zaujme stanovisko. V prvom rade musíme vidieť termínovú listinu, každopádne generálny manažér klubu Juraj Bakoš to bude riešiť. Stalo sa čosi, s čím nikto nerátal a aj Zvolenčanom bolo ľúto, že sa prihodila takáto udalosť."

Raz sa už vo Zvolene nehralo, v roku 2009 v decembri nebola patrične upevnená informačná kocka nad ľadom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Rozhodca Lokšík aktérov do hry nepustil