Veľký návrat. Po prekonaní leukémie sa kvalifikovala na olympiádu

TASR|4. apr 2021 o 11:40

Tieto preteky mi dodali veľkú sebadôveru, povedala plavkyňa.

TOKIO. Japonská plavkyňa Rikako Ikeeová sa kvalifikovala na tohtoročné domáce olympijské hry. Dvadsaťročnej pretekárke sa to podarilo dva roky po tom, ako jej diagnostikovali leukémiu.

Ikeeová triumfovala na národnom šampionáte v Tokiu v jej obľúbenej disciplíne 100 m motýlik časom 57,77 sekundy. Ten síce nestačil na individuálnu kvalifikáciu, ale zaistil jej miesto v polohovej štafete.

"Po semifinále som si nemyslela, že by som mohla dosiahnuť taký čas. V porovnaní so situáciou pred piatimi rokmi som si nedôverovala, ale ukázalo sa, že keď tvrdo pracujete, dočkáte sa odmeny," citoval dojatú Ikeeovú portál olympicchannel.com.

V Riu de Janeiro pred piatimi rokmi obsadila na 100 m motýlik piate miesto, na konte má aj tri bronzové medaily z MS a pred ochorením ju považovali za veľkú ašpirantku na olympijskú medailu:

"Tieto preteky mi dodali veľkú sebadôveru, mám na tomto mítingu pred sebou ešte tri súťaže a určite chcem zabojovať," povedala Ikeeová, ktorá by sa ešte mala predstaviť na 50 a 100 m voľne a v neolympijskej disciplíne 50 m motýlik.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Olympijské hry»Olympiáda Tokio 2021»Veľký návrat. Po prekonaní leukémie sa kvalifikovala na olympiádu