Reway nekašle na reprezentáciu. Rozumie, že sklamal fanúšikov

Tomáš Mikúš (v popredí) sa teší so spoluhráčom Martinom Rewayom po góle v sieti Kanady v základnej B-skupine MS do 20 rokov v ruskej Ufe v decembri 2012.
Tomáš Mikúš (v popredí) sa teší so spoluhráčom Martinom Rewayom po góle v sieti Kanady v základnej B-skupine MS do 20 rokov v ruskej Ufe v decembri 2012. (Autor: TASR/AP)
SITA|15. apr 2013 o 13:38

Mladého útočníka neúčasť na šampionáte mrzí.

BRATISLAVA. Hokejový útočník Martin Reway odmieta, že by sa vykašľal na slovenskú reprezentáciu. Talentovaný osemnásťročný rodák z Prahy, ktorý hokejovo vyrastal v Slavii, Dolnom Kubíne, Martine a Sparte, odmietol pozvánku do reprezentačného tímu do 18 rokov na majstrovstvá sveta.

V Soči mal byť jedným z lídrov mužstva. Reway má za sebou premiérovú sezónu v zámorskej juniorskej QMJHL, kde hrával za Gatineau Olympiques. "Nekašlem na reprezentáciu, to je obyčajná hlúposť! Nebol by som pre tím prínosom, pretože mi už v play-off jednoducho nešli nohy, mával som kŕče. Nepripravil som sa dobre na túto sezónu, čo teraz v lete musím zmeniť," povedal v rozhovore pre web Sport.sk Reway.

Útočníka neúčasť na šampionáte mrzí, keďže má pred draftom a prípadná dobrá hra mohla upútať aj skautov klubov NHL. Rozumie, že sklamal fanúšikov. "Autobusom cestujeme na zápasy aj niekoľko hodín a času na odpočinok je skutočne minimálne. Jednoducho by som nevydržal hrať 60 minút v takom tempe, aké bude na šampionáte," dodal Reway.

Vlani na turnaji A-skupiny I. divízie MS do 18 rokov žiaril, v piatich zápasoch prispel k postupu medzi elitu jedenástimi bodmi, strelil 4 góly a na ďalších 7 prihral.

Nominácia slovenskej reprezentácie do 18 rokov na MS v Soči (18. - 28. apríla):

Brankári: Denis Godla (HK Spišská Nová Ves), Maroš Mikoláš (MsHK Žilina), Dávid Okoličány (HK Dukla Michalovce).

Obrancovia: Patrik Bačik, Erik Černák, Tomáš Gula (všetci HC Slovan Bratislava), Adrián Sloboda (HK 36 Skalica), Mislav Rosandič (HC'05 Banská Bystrica), Martin Boboš (HC Košice), Lukáš Dubeň (HK 95 Považská Bystrica/HC'05 Banská Bystrica), Matúš Holenda (HK Dukla Trenčín/HK Trnava).

Útočníci: Samuel Petráš (HC Slovan Bratislava), Timotej Šille (HK 36 Skalica), Martin Ambroz (HC'05 Banská Bystrica), Dávid Šoltés (HC Košice), Kristián Horvát (P.H.K. Prešov/HC Košice), Jakub Žilka (HC 07 Detva/HKM Zvolen), Šimon Beták (HC Olomouc/ČR), Peter Cehlárik (Lulea HF/Švéd.), Róbert Lantoši (VIK Västeräs/Švéd.), Róbert Varga (HC Vaasan Sport/Fín.), Dominik Rehák (Victoriaville Tigers/Kan.), Martin Predajniansky (Banská Bystrica).

Realizačný tím: Ernest Bokroš (šéf výpravy), Roman Ulehla (manažér), Anton Bartánus (tréner), Roman Mega, Miroslav Mosnár (asistenti trénera), Ivan Feneš (kondičný a video tréner), MUDr. Milan Petro (lekár), Rastislav Ladecký, Ľuboš Ondrejka (maséri).

Prvý duel absolvuje slovenský tím proti Kanade, mladí hráči zo zámoria si budú musieť zvyknúť na širšiu hraciu plochu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Reway nekašle na reprezentáciu. Rozumie, že sklamal fanúšikov