RCS chce semifinálovú sériu vrátiť na Považie

Kormidelník Richard Bačo verí, že o postupe do finále sa bude rozhodovať v treťom stretnutí.šport/streda/_dsc9125
Kormidelník Richard Bačo verí, že o postupe do finále sa bude rozhodovať v treťom stretnutí.šport/streda/_dsc9125 (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|21. apr 2010 o 00:00

Doslova nôž na krku majú hráči úradujúceho majstra RCS Košice po prvom semifinálovom stretnutí s Dubnicou, ktorej na jej palubovke podľahli 4:5. Pred odchodom na Považie si zverenci trénera Richarda Bača verili, že prelomia nepríjemnú sériu s týmto družst

vom, ktoré s RCS doma neprehralo viac ako desať rokov. Svoje odhodlanie však hráči na palubovke nedokázali pretaviť do priaznivého výsledku a neodkliali dubnickú palubovku.

KOŠICE. Nielen prvý semifinálový súboj play-off potvrdil, že Dubnica vie zahrať na košické družstvo. RCS nemá dobré spomienky na celok z Považia, ktorý ho už dvakrát predčasne vyprevadil z play-off. Aj teraz lepšie vstúpila Dubnica do série hranej na dva víťazné zápasy a dnes večer má na svojej strane prvý mečbal.

RCS kruto pykalo za chyby v defenzíve

Prvých desať minút úvodného dejstva boli aktívnejší hostitelia, mali viac z hry, ale strelecky sa nedokázali presadiť. V ďalšom priebehu urobili niekoľko chýb, ktoré domáci hráči dokonale využili a vypracovali si sľubný trojgólový náskok. "Inkasovali sme hlúpe góly, tuším v priebehu šiestich minút. Po nastrelenej ruke mali domáci výhodu penalty, ktorú premenili a potom potrestali naše zaváhania v defenzíve," vracia sa k zápasu tréner R. Bačo. Počas prestávky mal čo svojim hráčom povedať, ale nešlo o žiadne umývanie hláv. "Hovoril som, že tri góly ešte nič neznamenajú a nič nie je stratené. Zdôraznil som, aby s výsledkom v druhom polčase niečo urobili. a skoro sa nám to aj podarilo. Dubničania využili skoro všetko čo sme im ponúkli na skórovanie, preto vyhrali. Neboli lepším celkom na palubovke, ale dôraznejším v premieňaní šancí, a to rozhodlo. Tuším si nevypracovali sami šancu, skôr my sme im nejakú zakaždým ponúkli a bol z toho gól v našej sieti. Nespomínam si, kedy naposledy sme urobili toľko chýb v jednom stretnutí," dodáva R. Bačo. Nevie si vysvetliť, z čoho pramenili, keď na zápas pricestovali s dostatočným predstihom a nemôže byť ani reči o prípadnej únave z cesty. Už dnes večer jeho zverencov čaká odveta, ktorá v prípade prehry posúva do finále ich súpera. "Len pár dní sme mali na rozobratie chýb z prvého duelu, z ktorých sa musíme poučiť. V miernej výhode je náš súper, ale domáce prostredie chceme využiť a sériu vrátiť na Považie. Verím, že pokiaľ sa chlapci vyvarujú zbytočných chýb v rozohrávke a dôrazní budú aj v koncovke, môžeme pomýšľať na dobrý výsledok. Nebude to ľahké, ale vo finále by sme nechceli chýbať," prezradil R. Bačo. Dnes večer o 20.00 h v Infiniti aréne musia jeho zverenci vyhrať, aby si vynútili tretí rozhodujúci zápas v boji o postup do finále.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»RCS chce semifinálovú sériu vrátiť na Považie