Rafinha v Bayerne Mníchov zostáva ďalšie tri roky

(Autor: SITA / AP)
TASR|19. dec 2013 o 18:18

Vo finále Svetového pohára klubov už môže hrať Rafinha za Bayern s novou zmluvou.

MNÍCHOV. Vedenie nemeckého futbalového klubu Bayern Mníchov predĺžilo kontrakt s obrancom Rafinhom do roku 2017. Informovala o tom vo štvrtok agentúra dpa.

"Je pre mňa, moju kariéru aj rodinu dôležité, že môžem pokračovať v jednom z najlepších klubov sveta. Som nesmierne šťastný," uviedol 28-ročný Brazílčan, ktorý prišiel do Mníchova v roku 2011 a jeho súčasná zmluva platí do konca aktuálnej sezóny.

Práve Bayern Mníchov si v sobotu zahrá v Maroku o titul Svetového šampióna klubov.

Prezident Bayernu Uli Hoeness, ktorý je obvinený z daňových únikov, yatiaľ dúfa, že sa vyhne trestu odňatia slobody. Hoeness sa pred súd postaví v marci budúceho roka. "Som presvedčený, že práca môjho daňového poradcu bola v poriadku a verdikt súdu mi dá za pravdu," vyhlásil 61-ročný Hoeness.

Podľa nemeckých zdrojov šéf Bayernu ukryl na účtoch vo Švajčiarsku milióny eur, aby sa vyhol daňovým úradom v Nemecku. Vyšší krajinský súd v Mníchove vo svojom vyhlásení súhlasil so začiatkom súdneho pojednávania k 10. marcu 2014.

Šéfa Bayernu zatkli už 20. marca tohto roku na základe viacerých obvinení z daňových únikov v Nemecku, ale vzápätí ho prepustili na kauciu 5 miliónov eur. Neskôr sa predmetom vyšetrovania stali najmä bankové kontá vo Švajčiarsku písané na jeho meno. Hoeness medzitým v jednom z rozhovorov pripustil, že premiestnil milióny eur do Švajčiarska za účelom ochrany pred nemeckými bankovými úradmi.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Rafinha v Bayerne Mníchov zostáva ďalšie tri roky