R. Pivarník nemá dôvod niečo meniť

Sportnet|28. sep 2007 o 00:00

Prvoligový futbalový líder mal dva razy po sebe výhodu domáceho prostredia. V oboch dueloch inkasoval v desiatej, respektíve deviatej minúte. S

Prievidzou a potom aj Podbrezovou však mužstvo 1.FC Tatran Prešov nepriaznivo vyvíjajúce sa skóre otočilo a v obidvoch prípadoch napokon presvedčivo zvíťazilo. Týmito víťazstvami zeleno bieli, ktorí už desať kôl nenašli premožiteľa, si s osembodovým náskokom upevnili pozíciu na špici tabuľky.

PREŠOV. V ďalších dvoch po sebe nasledujúcich kolách vycestujú tatranci na ihriská svojich súperov. V nedeľu predpoludním sa v prvoligovom šlágri v Čermeli stretnú s béčkom MFK Košice. Mužstvom, ktoré je s osembodovou stratou v závese za Prešovčanmi. Nuž a presne o ďalší týždeň čaká 1.FC Tatran stretnutie v Michalovciach.

Cítia, že im veria

Futbalová filozofia trénera prvoligového 1.FC Tatran Prešov Romana Pivarníka velí hrať so svojimi zverencami tak doma ako aj vonku, atraktívny ofenzívny futbal. Bez ohľadu na to, aký súper sa proti ním postaví. "My nemáme dôvod meniť zaužívaný spôsob hry," zdôrazňuje kormidelník zeleno bielych. "Cieľom nášho mužstva je hrať ofenzívne, atraktívne. Samozrejme, popri tom všetkom, hrať na výsledok. Dokážeme zápasy zvládať takticky. Aj také, kedy súperi to vzadu neotvárajú. Náš herný štýl stále cibríme, a naozaj, nieto prečo na ňom niečo meniť." Doma Prešovčania dvakrát otáčali, takže si nechtiac, aj niečo odskúšali. "Otáčanie zápasov sa nedá namodelovať v prípravných dueloch ani na tréningoch, tobôž nie v majstrákoch. Naostatok sme museli otáčať. To že ich naše mužstvo zvládlo, ho len posúva ďalej. Cítime, že ľudia nám už veria, hoci prehrávame. Dôverujú nám, že výsledok otočíme. Niečo také je veľkým pozitívom."

Kauzy mimo kabíny

Medzi Prešovom a Košicami zvládla a vládne športová rivalita. Tá sa vo futbale vyostrila "prípadom Viazanko". R. Pivarník však nemá pocit, žeby určité pnutie medzi klubmi sa mohlo preniesť aj na trávnik v najbližšom derby. "Takéto záležitosti idú mimo kabínu," tvrdí jednoznačne tréner Prešovčanov. "Hráči ani my tréneri sa nimi vôbec nezaťažujeme. Koncentrujeme sa len a len na súpera. Toho som videl naostatok v zápase s Rimavskou Sobotou. Mužstvo G. Farkaša je dobre vyskladané. Tvoria ho šikovní mladí futbalisti. Vôbec nie je náhoda, že je v aktuálnej tabuľke hneď za nami na druhom mieste." 1.FC Tatran neprehral už dvadsaťtri majstrovských zápasov rade. Každá séria však raz skončiť musí... "Tým, kedy skončí sa vôbec nezaťažujeme. Nemáme to za potreby. Iste, šnúru túžime stále natiahnuť. Nie je to ale našou prioritou. Svojmu mužstvu ale verím, že aj ďalšiu futbalovú konfrontáciu úspešne zvládne."

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»R. Pivarník nemá dôvod niečo meniť