Quick ležal na bruchu a ukázal top zákrok sezóny NHL

Jonathan Quick
Jonathan Quick (Autor: SITA/AP)
Sportnet|31. mar 2014 o 17:10

Brankár Los Angeles Kings predviedol jeden z najlepších zákrokov sezóny. Pritom sám priznal, že ho takto vôbec neplánoval.

Jonathan Quick patrí medzi elitných brankárov NHL. Ukázal to aj na olympijských hrách v Soči, kde potiahol Američanov do semifinále turnaja.

S Los Angeles už vyhral Stanelyho pohár a výborné výkony podáva aj v tejto sezóne. Kings sa spoliehajú na to, že im v posledných zápasoch pomôže k posunu v tabuľke.

Vyhrali šesť zápasov

Hlavne vďaka nemu má kalifornský tím šancu sa posunúť v tabuľke Západnej konferencie zo šiesteho miesta. Cez víkend vyhrali už šiesty zápas za sebou.

Americký brankár vytiahol pri triumfe 4:2 na Winnipegom fantastický zákrok nohou. Pritom ležal už na bruchu, ale zakopnutím betónu vyrazil puk, ktorý smeroval do bránky. Akrobatický zákrok v poslednej minúte tretej tretiny znamenal, že jeho tím udržal víťazstvo.

Inštinktívne zdvihol nohu

"Vôbec som najprv nevedel, že leží na bruchu. Videl som to až v spomalenom zábere. Bolo to skvelé, neuveriteľná vec. Hrali sme spolu ešte ako juniori a už vtedy predvádzal podobné zákroky," okomentoval pre LA Times zákrok útočník Trevor Lewis.

"Neplánoval som to. Myslel som si, že to bude niekto dorážať pred bránkou. Myslel som si, že len naznačuje strelu a stihnem sa postaviť. Chcel som sa rýchlo postaviť, zákrok som spravil niekde medzi tým, inštinktívne zdvihol nohu," okomentoval situáciu Quick.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Quick ležal na bruchu a ukázal top zákrok sezóny NHL