Prvý veľký futbalový prestup leta na Spiši

Upísal sa Krompašanom. Mladý perspektívny tréner Rudolf Pavlík to má namierené do známeho prostredia v Krompachoch.
Upísal sa Krompašanom. Mladý perspektívny tréner Rudolf Pavlík to má namierené do známeho prostredia v Krompachoch. (Autor: Jozef Petruška)
Jozef Petruška|17. jún 2015 o 00:00

Tréner Rudolf Pavlík má namierené do klubu, kde prežil najkrajšie futbalové roky.



RUDŇANY. Cez víkend skončila sezóna 2014/2015. Letná prestávka je pomerne krátka.

Hráči si užijú pár letných dovolenkových dní, odohrajú zopár prípravných stretnutí a na začiatku augusta je tu nový súťažný ročník.

Odchádza v dobrom

Prvou veľkou prestupovou letnou rybou, ktorá uviazla v štvrtoligovej krompašskej sieti je Rudolf Pavlík.

Ten má za sebou náročné sezóny v Rudňanoch, kde stále bojoval o štvrtoligovú záchranu a vždy sa mu podarilo klub v súťaži udržať.

„Je to pravda, že z Rudnian odchádzam. Spoločne s vedením sme sa dohodli na ukončení spolupráce. Z oboch strán bola spokojnosť a z Rudnian odchádzam od veľmi dobrej futbalovej partie hráčov a funkcionárov. Škoda, že káder nebol trošku širší. Prišli zranenia a karty a to sa už ťažšie hralo. Rozišli sme sa v dobrom a nemám žiadnu výčitku, či niečo zlé,“ skonštatoval dnes už bývalý tréner OŠK Rudňany Rudolf Pavlík.

Prekvapujúca ponuka

Akým bol Rudof Pavlík hráčom, takým bol aj trénerom. Obetavý, zanietený, prísny na seba a spoluhráčov.

Na ihrisku to bol pán hráč a za pár sezón sa vypracoval na veľmi dobrého a rešpektovaného kormidelníka. Krompašské prostredie mu nie je vôbec cudzie.

Možno povedať, že najlepšie futbalové roky zažíval Rudolf práve v tomto klube. Od našich, ku svojim! Tak by sa dal úsmevne opísať trénerský prestup leta.

„Spomienky na Krompachy sú veľmi pekné. Aj preto má táto ponuka zaskočila a potešila,“ stručne skonštatoval R. Pavlík, ktorý ešte nie je taký starý, aby nemohol pôsobiť aj ako hrajúci tréner.

„Zdravotný stav to nedovoľuje. Štyri – päť rokov už futbal nehrám. Som rád, keď si na tréningu zahrám bago. Nerozmýšľam vôbec nad tým, že by som bol hrajúci tréner. To už nie,“ uviedol nový tréner Krompách Rudolf Pavlík.

O letných plánoch prípravy, zložení kádra a ďalších podrobnostiach ešte nový tréner Krompách nechcel rozprávať, lebo tento veľký prestup je veľmi čerstvý.

V súťažnom ročníku 2014/2015 skončili Krompašania na výbornom treťom mieste. Rovnako na treťom mieste, ale od spodnej priečky tabuľky skončili Rudňanci.

A tak je isté, že v novom ročníku 2015/2016 Rudolf Pavlík bude koučovať svoje nové mužstvo proti bývalým rudnianskym zverencom.

Podľa neoficiálnych informácií by sa mal novým trénerom Rudnian stať Pavol Kubus, známy z pôsobenia pri mládežníckych tímoch FK Spišská Nová Ves.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prvý veľký futbalový prestup leta na Spiši