„Prvý bod“ za parádny volej Gála-Andrezlyho

Prvý gól MFK v Turecku. Dal ho Gál-Andrezly (vpravo) z voleja.
Prvý gól MFK v Turecku. Dal ho Gál-Andrezly (vpravo) z voleja. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|15. feb 2013 o 00:00

Štvrtý celok slovenskej Corgoň ligy MFK Košice na sústredení v Turecku preveril 28-násobný maďarský šampión Ferencváros Budapešť.

Po rumunskom tíme FC Petrolul Ploiesti (0:2) a nováčikovi ruskej Premier ligy FK Mordovia Saransk (0:0) preveril štvrtý celok slovenskej Corgoň ligy MFK Košice na sústredení v Turecku 28-násobný maďarský šampión Ferencváros Budapešť.

KOŠICE. Žlto-modrí sa v Antalyi netešili z víťazstva ani v treťom zápase, no s „Fradi“, mužstvom so slávnou minulosťou, uhrali cennú remízu 1:1 (1:0).

Košičania išli do vedenia už v 12. minúte gólom Gála-Andrezlyho, za momentálne šiesty celok maďarskej OTP Bank ligy (FTC stráca 13 bodov na vedúci Györ) vyrovnal v 52. minúte brazílsky útočník Somalia.

Na tradične výborne pripravené ihrisko v tréningovom centre Arcadia vybehli Košičania v tejto zostave: Ružinský - Tóth, Ostojič, Huk, Pavúk - Gál-Andrezly, Karaš, Kuzma, Skvašík, Trebuňák - Karim Diaby.

V 60. minúte došlo k trom zmenám, keď Trebuňáka vystriedal Jano, Ostojiča Pilipčuk a Skvašíka Krištan. Stručný film zápasu nám telefonicky opäť premietol vedúci mužstva Roman Šimko:

„V prvom polčase sme hrali proti dosť silnému vetru, ale aj napriek tomu si naše mužstvo dokázalo vytvoriť nejaké príležitosti. Už v 12. minúte sme sa ujali vedenia po peknej akcii, keď Skvašík prihral do krídelného priestoru Trebuňákovi, a jeho center poslal do siete krásnym volejom Gál-Andrezly. Potom ešte zo štandardky nebezpečne strieľal Pavúk, ale brankár Ferencvárosu mu to vyrazil. Súper sa presadil tiež zo štandardky, vyrovnávajúci gól sme dostali v 52. minúte hlavou. V závere stretnutia mal ešte dve šance Kamil Karaš, a jedna z nich, päť minút pred koncom, zaváňala gólom, ale po centri pred bránou len tesne nedočiahol na loptu. Šance mali aj Maďari, ale náš brankár Ružinský si s nimi poradil.“

Kulisu tvoria manažéri

Remíza s Ferencvárosom, to sa stále ráta, a cenia si ju aj Košičania. „Mužstvo Fradi má stále zvuk, a remíza s ním je dobrý výsledok, ale pri troche šťastia sme ich mohli aj poraziť. Ich mužstvo vyzerá dosť skúsené, snažilo sa o kombinačný futbal, a naši hráči mu to znepríjemňovali, opäť to bol celkom dobrý zápas. Aj podmienky boli dobré, aj keď pred zápasom boli blesky a hrozil dážď. Vietor našťastie postupne ustal, nepršalo, takže sme boli spokojní, že nám opäť prialo počasie,“ pochvaľuje si tureckú klímu Roman Šimko.

Aj keď atmosféra počas zápasov je výsostne tréningová, lebo chýbajú diváci. „Ale zopár ich na naše zápasy chodí, najmä nejakí manažéri sa obšmietajú okolo ihriska, lebo je tu veľa mužstiev, a je čo sledovať.“

Príde aj na posilňovňu

Gro tréningového kempu v Beleku tvoria zápasy, ale na dennom „jedálničku“ je aj solídna tréningová porcia.

„V deň zápasu mávame tréning ráno o pol desiatej, a partia, ktorá ide hrať, trénuje ľahšie, precvičuje si štandardky a podobne... Keď zápas nie je, trénujeme dvojfázovo, a večer je na programe regenerácia. Aj keď je to herné sústredenie, vyjde čas aj na posilňovňu.“

Najbližšie si Košičania zahrajú opäť v nedeľu, proti ukrajinskému „náhradníkovi“ (za Krivbas Krivoj Rog) Arsenal Kyjev.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»„Prvý bod“ za parádny volej Gála-Andrezlyho