Prvé hodnotenie: Slováci hrali proti Kanade dobre, zlomili ich individuálne chyby

Slovensko prehralo s Kanadou 1:4.
Slovensko prehralo s Kanadou 1:4. (Autor: TASR)
Tomáš Prokop|10. máj 2014 o 22:17

Polovicu zápasu sme boli viac ako vyrovnaným súperom. Sklamali sme na buly, Kanada nás predčila kondične.

Slovenskí hokejisti prehrali v sobotu vo svojom druhom vystúpení na svetovom šampionáte v bieloruskom Minsku s Kanadou po sympatickom výkone 1:4. V tabuľke skupiny majú zatiaľ jeden bod.

Čím hokejisti potešili?

Polovicou zápasu, keď boli Kanaďanom viac ako vyrovnaným súperom. Z dobrej obrany korčuľovali do protiútokov a vedeli si vypýtať fauly. Po jednom z nich sme strelili v presilovke vedúci gól. Vyše dvoch tretín sme opäť dodržiavali defenzívny systém, čo je tiež pozitívny prvok.

Čím hokejisti nepotešili?

Katastrofálnou úspešnosťou na buly. Súper nás jasne predčil. Takisto individuálnymi chybami, ktorých bolo viacej ako v stretnutí s Čechmi. Druhý gól Hodgsona prišiel po zlom striedaní, čo by sa na svetovom šampionáte nemalo stávať. Vůjtkovi zverenci sa nechali v kľúčových momentoch až príliš ľahko zavrieť do tretiny. Kanaďania strelili po takýchto situáciách dva góly.

Kto hral najlepšie?

Opäť nás držal podstatnú časť zápasu Ján Laco. Na vydarený duel s Čechmi nadviazal Karol Sloboda, ktorý strelil náš jediný gól. Dobré momenty mal aj kapitán Miroslav Šatan. Škoda, že nevyužil jednu zo svojich šancí, najmä v prvej tretine po výbornej prihrávke Hrivíka. Bod za asistenciu si opäť pripísal Michel Miklík.

Gól Karola Slobodu

sloboda.gif

Kto hral najhoršie?

Málo bolo vidieť v útoku dvojicu Radoslav Tybor – Juraj Mikúš. Od oboch sa čaká väčšia konštruktivita. Tybor spravil v prvej tretine zbytočný útočný faul, podobne hlúpo fauloval Marek Viedenský. Prvú polovicu zápasu hral výborne Martin Marinčin, ale zle bránil pri druhom góle a aj v tretej tretine nebol najistejší.

Čo nám zápas ukázal?

Že vieme hrať proti silným súperom veľkú časť zápasu. Ešte v 38. minúte sme vyhrávali 1:0. Postupne však dochádzala Slovákom energia. Kanaďania boli kondične lepší. Škoda zbabraného záveru, v ktorom sme dostali dva góly. Mali sme na lepší výsledok ako 1:4.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Prvé hodnotenie: Slováci hrali proti Kanade dobre, zlomili ich individuálne chyby