Prvé hodnotenie: Sen o štvrťfinále sa nám vzdialil

(Autor: TASR)
Tomáš Prokop|10. máj 2013 o 17:52

Nervozita bola z nášho tímu cítiť už počas hymny. Dôležitosť zápasu hráčom zväzovala ruky a nepomohol tomu ani skorý gól Tomáša Surového.

Slováci sa snažili, bojovali, strieľali, ale chýbala im presnosť v zakončení. Rakúšania sa postupne osmelili a vycítili šancu, ktorá pre nich nakoniec znamenala výhru po nájazdoch.

Čím hokejisti potešili?

Nasadením, išli na sto percent. Takisto početnou streľbou a útočnou prevahou. Nerobili ani toľko chýb v obrane ako proti Lotyšom.

Čím hokejisti nepotešili?

Chýbala nám presnosť pri zakončení. Niektorí hráči situáciu neriešili v útoku s takou rozvahou ako v úvodnom zápase proti Francúzsku. Rakúšanom ukázali, že sa dá s nami hrať, čo žiaľ využili na vyrovnávajúci gól. Naša slabučká efektivita sa prejavila aj počas samostatných nájazdov, keď sa nepresadil ani jeden z našich strelcov.

Chybu urobil štvrtý útok, ktorý vytvoril zbytočné zakázané uvoľnenie, po ktorom už nemal síl, z čoho pramenil gól Rakúšanov.

Kto hral z našich najlepšie?

Tomáš Surový dal gól, v prvom útoku sa snažil a bol oživením. Dobrú robotu odviedol Andrej Sekera. Ten išiel v každom striedaní za dvoch. Bránil, útočil a snažil sa strhnúť zápas, žiaľ sa mu to nepodarilo. Opäť nás podržal aj Rastislav Staňa, ktorý pochytal viacero šancí a zlikvidoval celkovo 32 striel.

Kto hral z našich najhoršie?

Nikto nesklamal až tak výrazne ako vo štvrtkovom zápase, ale viacero hráčov malo horšie momenty. Gól opäť nedali Radivojevič ani Kopecký. Zlý deň si vybral Michal Sersen, ktorý mal pár zlých rozohrávok. Vôbec sa nedarilo Miroslavovi Šatanovi, ktorého smola vyústila do faulu na konci tretej tretiny a nepremeneného nájazdu

Čo nám zápas ukázal?

Lotyšskej prehry sa slovenskí hokejisti nezbavili hlavne po psychickej stránke počas celého zápasu. Dreli, korčuľovali, ale na brániacich Rakúšanov to bolo málo. Určite nie je kvalita medzi nami a Rakúšanmi na úrovni, ako sa skončil zápas, ale žiaľ efektivita streľby nás stála výhru.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Prvé hodnotenie: Sen o štvrťfinále sa nám vzdialil