Proti Austrálii si v Davis Cupe zahrá aj Federer

SITA|5. sep 2011 o 19:13

Roger Federer pomôže švajčiarskemu družstvu 16. - 18. septembra na tráve v Sydney v dueli s Austrálčanmi o svetovú skupinu Davisovho pohára 2012.

NEW YORK. Roger Federer pomôže švajčiarskemu družstvu 16. - 18. septembra na tráve v Sydney v dueli s Austrálčanmi o svetovú skupinu Davisovho pohára 2012 tenisových reprezentačných tímov mužov.

Počas grandslamových US Open v New Yorku to oznámil kapitán výberu krajiny "helvétskeho kríža" Severin Lüthi, v ktorého kádri figurujú aj Stanislas Wawrinka (s Federerom získal zlato vo štvorhre na OH 2008 v Pekingu), Stéphane Bohli a Marco Chiudinelli.

Austrália vedie v bilancii zo vzájomných súbojov 4:0. Zatiaľ nie je známe, či nový kapitán Patrick Rater môže do dvojhier rátať popri mladíkovi Bernardovi Tomicovi aj s bývalým lídrom svetového rebríčka ATP Lleytonom Hewittom, ktorý vynechal US Open pre zranenie nohy.

Hewitt v roku 2003 v Melbourne v rámci semifinále svetovej skupiny Davisovho pohára zdolal Federera 5:7, 2:6, 7:6 (4), 7:5, 6:1 a získal tým postupový tretí bod. Išlo o jednu z dosiaľ iba dvoch prehier Švajčiara z náskoku 2:0 na sety.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Proti Austrálii si v Davis Cupe zahrá aj Federer