Pristúpia v Tatrane k obľúbenému „triku“?

Ladislav Totkovič. To, ako veľmi je jeho stolička naklonená, bude možno známe čoskoro.
Ladislav Totkovič. To, ako veľmi je jeho stolička naklonená, bude možno známe čoskoro. (Autor: sita)
Sportnet|11. apr 2013 o 00:00

Medzi fanúšikmi corgoňligového Tatranu Prešov aj funkcionármi klubu sa hovorí o možnej zmene na trénerskom poste.

Fakty nepustia a trpezlivosť má tiež svoje medze. Tak si hovoria nielen fanúšikovia corgoňligového Tatranu Prešov, ale hlavne funkcionári klubu. Vraví sa, že bez vetra sa ani lístok nepohne, a preto iste nie je celkom nereálny šum týkajúci sa možnej zmeny na trénerskom poste. Nebolo by však správne vynášať súdy pred definitívnym ortieľom, hoci nie je vylúčené ani to, že ten môže padnúť čoskoro.

PREŠOV. Je na kompetentných, aký postoj zaujmú k obľúbenému „triku“ v našich končinách. Pravda je taká, že v tomto roku zeleno–bieli ešte nevyhrali, získali iba dva body a strelili len dva góly.

Chudobná vizitka spôsobila prepad tímu a napriek ostatnému zmierlivému výsledku na ihrisku v Trenčíne sa východniari zosunuli na poslednú priečku pelotónu elitnej súťaže. Na nepohode a chmúrnej nálade nemení nič ani to, že Nitre odrátajú po skončení corgoňligového ročníka tri body.

Pokiaľ to tímu nejde podľa predstáv a potápa sa, treba niečo urobiť a keďže káder už nemožno „reštartovať“, núkajú sa iba dve alternatívy: Buď zostane pri kormidle dvojica Ladislav Totkovič a Marek Fabuľa, ktorá vyžmýka zo zverencov to, čo sa dosiaľ nepodarilo a predsa dôjde k obratu i lepšej bilancii alebo príde na rad rázny rez – nový kouč.

„Tieto záležitosti sú v kompetencii majiteľa klubu,“ povedal nám generálny riaditeľ Tatrana Jozef Petrík, keď sme ho kontaktovali s tým, či vedenie klubu naozaj uvažuje o angažovaní iného lodivoda.

J. Petrík v súvislosti s nastávajúcim domácim zápasom s Ružomberkom informoval, že v záujme výraznejšej podpory z tribún a prilákania divákov, bude 50-percentná zľava na všetky vstupenky.

Prezident chce poznať názor

Prezidenta klubu Miroslava Remetu sme zastihli na pracovnej ceste v zahraničí. Keď sme mu predostreli našu otázku, nezdráhal sa, ale ani nič konkrétne neprezradil: „Netreba predbiehať, po mojom návrate budeme mať sedenie s trénermi, realizačným tímom, kde si rozoberieme všetky záležitosti a okolnosti. Potom bude známy výsledok.“

Teda nevylučujete ani to, že môže prísť k obmene na lavičke? „Nuž, pokiaľ je mužstvo posledné v tabuľke, tak sa tým treba zaoberať a riešiť problémy. Potrebujeme ale najprv hovoriť s trénermi a poznať ich názory, stanovisko,“ povedal M. Remeta.

Keď vlani v závere jesennej časti dostala dôveru dvojica Totkovič – Fabuľa, tak najprv sa nevedelo, či je to len dočasné riešenie. V zimnej príprave sa to malo uzatvoriť.

Napokon sa nič nemenilo a pravdepodobne filozofia manažmentu klubu bola taká, že čas ukáže, ako si nováčikovia poradia s náročnou rolou. Dve víťazstvá na sklonku prvej časti boli pre trénerov dobrým „odporúčaním“.

No nezaručilo to žiadnu nemennosť, lebo futbalový trénerský život je veľmi vratký, nevyspytateľný a nepredvídateľný. Preto sa dnes ťažko odhaduje, či aktuálny stav vydrží do konca ročníka, nastávajúceho kola alebo iba do najbližších hodín.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pristúpia v Tatrane k obľúbenému „triku“?