Pripomeňte si všetky finálové víťazstvá Barcy i Man Utd

(Autor: TASR/AP)
Andrej Sarvaš|27. máj 2011 o 18:00

Oba kluby získali svoje prvé triumfy v najprestížnejšej európskej súťaži práve vo Wembley. Pozrite si zostrihy úspešných finálových vystúpení oboch slávnych klubov.

Oba kluby získali svoje prvé triumfy v najprestížnejšej európskej súťaži práve v dejisku tohoročného finále - londýnskom Wembley.

FC Barcelona aj Manchester United získali vo svojom doterajšom pôsobení v Lige majstrov zhodne po tri tituly. Po sobotňajšom finále vo Wembley bude mať jeden z nich navrch. Pozrite si sumár a zostrihy všetkých úspešných finálových vystúpení oboch slávnych klubov.

Manchester United

2007/08Manchester United - Chelsea FC 1:1, 6:5 pen.

Finále na moskovskom štadióne Lužinky potvrdilo dominanciu anglických klubov. Pod dohľadom slovenského rozhodcu Ľuboša Micheľa sa v stretnutí gólom Cristiana Ronalda ujal vedenia Manchester, Frank Lampard však dokázal vyrovnať. Zápas dospel až do penaltového vyvrcholenia, ktoré sa nieslo v znamení zlyhania hviezd. Najprv nedal Ronaldo, vzápätí nepremenil penaltu, znamenajúcu víťazstvo pre Chelsea, kapitán Terry. Keď neuspel ani Anelka, United sa mohol tešiť zo svojho tretieho triumfu v Lige majstrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Pripomeňte si všetky finálové víťazstvá Barcy i Man Utd