Prievidza vrátila Svitu požičané

Podkošový súboj. Domáci McNeal zakončuje cez brániaceho Brliťa.
Podkošový súboj. Domáci McNeal zakončuje cez brániaceho Brliťa. (Autor: riso)
Sportnet|14. apr 2014 o 00:00

V semifinálovej sérii extraligy basketbalistov medzi Svitom a Prievidzou je po štvrtom súboji stav nerozhodný 2:2 na zápasy.

Iskra totiž po piatkovom víťazstve v sobotu už svoj triumf nezopakovala.

SVIT. V piatok mali domáci vývoj zápasu jednoznačne vo svojej moci až do chvíle, kým sa im nešťastne nezranil prvý rozohrávač, Američan Wesley Channels.

Vyhrávali v ňom už o 25 bodov, no keď sa v priebehu štvrtej štvrtiny zranil aj pivot Tyronne McNeal, mali čo robiť, aby dotiahli duel do víťazného konca. Napokon to však zvládli.

„V prvej i druhej štvrtine odviedli hráči výbornú robotu. Žiaľ, v tretej sa stalo to, čo sa stalo, zranil sa nám Wesley Channels a onedlho aj Tyronne McNeal. Snažili sme sa z toho spamätať a naďalej si udržať koncentráciu, predovšetkým v obrane, no bolo to veľmi ťažké. V závere sme zmobilizovali sily a myslím si, že sme si toto víťazstvo zaslúžili. Momentálne však vôbec neviem, ako to vyzerá s Channelsom a McNealom,“ uviedol po piatkovom súboji tréner Iskry Svit Rudolf Jugo.

Bez zraneného Channelsa

V sobotu napokon medvede nastúpili bez zraneného Channelsa, ktorý má poranené koleno. Vo vyrovnanom dueli si v priebehu druhého polčasu vypracovali 12-bodový náskok. Ten však neudržali a v dramatickej koncovke prehrali o tri body.

„Nie som vôbec sklamaný. Gratulujem Prievidzi, hrala veľmi dobrý basketbal a zaslúžila si vyhrať. Hoci nám chýbal zranený Channels, sme tím a keď nám zo zostavy vypadne jeden hráč, musíme to zvládnuť aj bez neho. Rozhodlo to, že sme počas zápasu nad ním niekoľkokrát stratili kontrolu. Hoci sme si v druhom polčase vytvorili sľubný náskok, veľmi rýchlo sme o neho prišli. Séria ale ešte nie je rozhodnutá, všetko je stále otvorené,“ konštatoval po sobotňajšom dueli chorvátsky kormidelník Svitu Rudolf Jugo.

Krajnovič kritizoval rozhodcov

Hostia splnili pod Tatrami to, čo si zaumienili, vyhrať aspoň v jednom stretnutí. „V našej streľbe v celej tejto sérii niečo nefunguje. Stále hovorím, že Svit – to nie je len Channels a McNeal. Ukázalo sa to aj teraz, keď dal Míčka dve dôležité trojky. Každý jeden hráč Svitu je nebezpečný, čo sa potvrdilo už v prvom zápase v Prievidzi. Gratulujem Svitu k víťazstvu,“ povedal v piatok kouč Prievidze Krunoslav Krajnovič, ktorý si neodpustil komentár na výkon trojice arbitrov.

„Po prvých dvoch domácich zápasoch sme sa na rozdiel od nášho súpera nesťažovali na rozhodcov. To, čo však predviedli v prvom polčase tohto súboja, je už priveľa. Na Slovensku pôsobím už osem rokov a viem posúdiť, či to je v poriadku. Som trochu sklamaný z toho, že sa to stalo v semifinálovej sérii,“ nekládol si servítku pred ústa chorvátsky tréner Krajnovič.

Po sobotňajšom víťazstve svojho mužstva už výkon rozhodcov nekomentoval. „Aj keď sme vyhrali, s výkonom nie sme spokojní. Dvaja naši pivoti nezahrali prakticky nič, všetko to ostalo na obvodových hráčoch. Bol to vyrovnaný basketbal a keby Svit vyhral, bolo by to zaslúžené. V tretej štvrtine sme urobili veľa hlúpostí a súper získal náskok. Našťastie sme to dokázali v záverečnej štvrtine otočiť. Hralo sa vo výbornej atmosfére, na konci sme boli viac skoncentrovaní. Séria však ani zďaleka nie je hotová, čakajú nás ešte minimálne dva dramatické zápasy,“ konštatoval v sobotu večer Krajnovič.

Fakty

Svit - Prievidza 60:63 (16:17, 10:12, 21:10, 13:24) - stav série 2:2

Najviac bodov: S. Jankovič a McNeal po 18, Knutson 10 - Jefferson 17, Batina 15, Klarič 12. TH: 14/11 - 15/12, fauly: 19 - 22, trojky: 7 - 5, rozhodovali: Gabara, Brziak a Karniš, 650 divákov.
Druhé semifinále: Komárno - Inter Incheba Bratislava 65:79 (35:46)
(na zápasy 0:3)

riso




Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Prievidza vrátila Svitu požičané