Pri oslavách titulu nezabúdali ani na trénera v nemocnici

(Autor: TASR/František Iván)
Sportnet|23. máj 2014 o 00:00

Skoro dva a pol tisíc divákov si prišlo v Prešove vychutnať oslavy zisku jubilejného titulu majstra Slovenka.

Po desiaty raz, z toho ôsmy v rade, ho získal Tatran Prešov v sezóne 2013/2014 suverénnym spôsobom.

PREŠOV. Prešovskí hádzanári nestratili v už skončenom extraligovom ročníku ani len bod, štyridsaťdeväťkrát zvíťazili. Finálovú sériu s kvalitným mužstvom HK Topoľčany vyhral Tatran Prešov na zápasy tri nula.

Po stredajšom, poslednom stretnutí náročnej sezóny, sa v prešovskej Tatran handball arene oslavovalo.

Prešovčania sa radovali z desiateho prvenstva v éra samostatnosti Slovenska. Topoľčianci, za ktorými do Prešova prišlo množstvo ich fanúšikov, si zase vychutnávali v šarišskej metropole finálovú účasť klubu po dlhých šestnástich rokoch.

Aj keď sa hráči, činovníci oboch klubov i ľudia v hľadisku domovského stánku prešovských hádzanárov po rozhodujúcom dueli bavili, hráči Tatrana nezabudli ani na svojho prísneho trénera.

Peter Hatalčík, kormidelník Tatrana Prešov, hrajúceho v sezóne 2013/2014 okrem slovenskej extraligy a Slovenského pohára aj kvalifikáciu o Ligu majstrov, skupinovú fázu Pohára EHF a úspešne nadnárodnú SEHA GSS ligu, pri spečatení zisku desiateho slovenského majstrovského titulu chýbal, minulý piatok mal ťažký úraz.

Po nešťastnom páde z bicykla mu operovali zranený členok, operácia kolena príde na rad neskôr, ako povedal klubový lekár Tatrana Peter Klein.

Hoci sa tréner Hatalčík zastrájal, z nemocničného lôžka nám tvrdil, že na tretí zápas finálovej série do hľadiska THA príde, lekári, s ohľadom na jeho aktuálny zdravotný stav, mu to ale nedovolili.

Kapitán mužstva Radoslav Antl však hneď po stredajšom triumfe ubezpečoval, že trénerovi vedno s niektorými spoluhráčmi zlatú medailu i pohár donesú k nemocničnej posteli.

((a))

Hodlajú smerovať bližšie k absolútnej špičke

Okrem trénera P. Hatalčíka na lavičke desaťnásobného šampióna chýbali aj brankár Jakub Krupa a Dominik Krok.

Prvý pykal po treste za vylúčenie v druhom finále v Topoľčanoch, druhý nehral pre zranenie. Pre medaily si však obaja prišli.

Šumivý perlivý mok na palubovke THA ešte neuschol, no pri oslavách padli slová už i o nasledujúcej sezóne.

Tatran Prešov získal desiaty majstrovský titul, obhájil aj Slovenský pohár, hral Final Four SEHA GSS ligy.

Nepostúpil však do skupinovej fázy Ligy majstrov, ani zo skupiny v Pohári EHF. „Tatranu sa akosi nedarí preraziť medzi absolútnu európsku špičku. Toto by sme už chceli zmeniť, toto bude jeden z našich prioritných cieľov v budúcej sezóne,“ nechal sa počuť krídelník Tatran Prešov a slovenskej reprezentácie Tomáš Urban.

„Klub s takými podmienkami, aké na hádzanú má, s jeho skvelými fanúšikmi si to iste zaslúži,“ dodal.

((b))

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Pri oslavách titulu nezabúdali ani na trénera v nemocnici