Mourinho si bol súpera osobne pozrieť, bude si však musieť poradiť bez kanoniera

Harry Kane po strete s Philom Jonesom.
Harry Kane po strete s Philom Jonesom. (Autor: SITA/AP)
TASR|18. feb 2020 o 23:30

V Bergame nastúpi Valencia.

BRATISLAVA. Futbalisti Tottenhamu Hotspur nastúpia v stredajšom úvodnom osemfinálovom stretnutí Ligy majstrov proti RB Lipsko bez zraneného kanoniera Harryho Kanea.

Tréner minulosezónneho finalistu José Mourinho sa pri absencii kapitána nemôže v útoku spoliehať ani na Heung-Min Sona, ktorý dvomi gólmi rozhodol o triumfe 3:2 na pôde Aston Villy.

Kórejčan si zlomil ruku.

V druhom stredajšom súboji s výkopom o 21.00 h Atalanta Bergamo hostí Valenciu. Odvety sú na programe 10. marca.

Aj rozcvičku sa oplatí sledovať

Mourinho pred konfrontáciou s Lipskom nenechal nič na náhodu. Ambiciózneho bundesligistu si bol osobne pozrieť v mníchovskej Allianz aréne v šlágri proti Bayernu, ktorý sa 9. februára skončil bezgólovou remízou.

"Je veľmi dôležité sledovať súpera naživo. Môžete vidieť malé detaily, užitočné informácie niekedy získate, aj keď si pozriete rozcvičku mužstva pred zápasom. Zbadáte veci, ktoré vám televízia ani videozáznam neukážu. Verím, že poznatky o Lipsku zužitkujem," uviedol portugalský kouč pre Sky Sports.

Tottenham sa vďaka nedeľňajšiemu zisku troch bodov v Birminghame posunul v tabuľke Premier League na piate miesto. Mourinho počíta s tým, že na priečkach zaručujúcich účasť v Lige majstrov 2020/2021 to bude poriadna tlačenica.

Liga majstrov 2019/2020 - osemfinále

Streda 19. február:

<>
  • 21:00: Tottenham Hotspur - RB Lipsko
  • 21:00: Atalanta Bergamo - FC Valencia

"Dvojročný zákaz štartu v európskych klubových súťažiach pre Manchester City dáva šancu ďalším tímom, ktoré si uvedomujú, že piate miesto je na dosah. Treba rátať s Arsenalom Londýn, Evertonom, Sheffieldom United i Wolverhamptonon Wanderers. Bude to tvrdý boj."

Tréner Lipska Julian Nagelmann tvrdí, že pre Tottenham je veľká výhoda, že má na lavičke takého renomovaného kouča.

"Mourinho má obrovské množstvo skúseností a vie zvládať náročné situácie. Počas svojej trénerskej kariéry zažil už veľa zápasov vyraďovacej fázy Ligy majstrov. Vie ako zareagovať, keď sa jeho tím dostane do vedenia, alebo keď inkasuje rýchly gól a musí doháňať manko. Ja som zatiaľ zažil vyraďovačku iba v Nemeckom pohári," povedal Nagelmann pre agentúru AFP.

Brankár Lipska Péter Gulácsi berie zápasy s anglickým tímom ako novú skúsenosť. "Bude to pre nás veľký test. Očakávam dva veľmi náročné duely, ktoré nám ukážu ako na tom sme v porovnaní s absolútnou európskou špičkou.

V oboch musíme ísť nadoraz a bojovať až do konca. Chceme uhrať v Londýne výsledok, ktorý nám pred odvetou bude dávať reálnu šancu na postup medzi najlepšiu osmičku," poznamenal maďarský reprezentant.

Šťuka Serie A vyzve doma Valenciu

Atalanta chce proti Valencii nadviazať na sobotňajší triumf 2:1 nad AS Rím v talianskej Serie A, vďaka ktorému si upevnila štvrtú priečku v tabuľke.

Hráči Bergama v druhom polčase otočili skóre po góloch Joseho Luisa Palomina a Maria Pašaliča.

"Sila nášho tímu spočíva v tom, že sa dokáže pozviechať aj vtedy, keď mu už nikto neverí. V skupinovej fáze LM sme v úvodných troch zápasoch nezískali ani bod, no vďaka výbornému finišu sme napokon postúpili do osemfinále.

Chceme hrať medzi európskou smotánkou aj v ďalšej sezóne. Zamilovali sme si túto súťaž, pre hráčov i klub je to vec prestíže," zdôraznil kapitán Atalanty Alejandro Gomez.

Valencia remizovala v generálke na Atalantu s Atléticom Madrid 2:2. Proti talianskemu tímu jej bude chýbať potrestaný Brazílčan Gabriel.

"Atalanta má veľmi kvalitné mužstvo. V minulej sezóne bola šťukou Serie A, konštantne podáva výborné výkony.

Hráči Atalanty majú radosť z futbalu, o čom svedčí fakt, že v tejto sezóne najvyššej talianskej súťaže strelili najviac gólov. Bude to tvrdý oriešok," upozornil tréner Valencie Albert Celades, ktorý dúfa, že bude mať k dispozícii aj španielskeho reprezentanta Rodriga Morena.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Mourinho si bol súpera osobne pozrieť, bude si však musieť poradiť bez kanoniera